Saltar al contenido

Τρόπος χρήσης της περιορισμένης λίστας του Facebook

27 de abril de 2021

Τι να ξέρετε

  • Μεταβείτε στο Facebook ή ανοίξτε την εφαρμογή. Ανοίξτε το προφίλ του φίλου και πατήστε Οι φιλοι. Διαλέγω Επεξεργασία λιστών φίλωνκαι επιλέξτε Περιορισμένος.
  • Για να περιορίσετε την ορατότητα μιας ανάρτησης, γράψτε την κανονικά, επιλέξτε το Δημόσιο εικονίδιο σφαίρα και μεταβείτε σε Οι φιλοι.
  • Για κατάργηση περιορισμού, επιλέξτε το προφίλ τους, πατήστε Οι φιλοι, διάλεξε Επεξεργασία λιστών φίλωνκαι επιλέξτε Περιορισμένος ξανά για να αφαιρέσετε την επιταγή.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε τη λίστα Περιορισμένων Facebook είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες απόκρυψη δημοσιεύσεων από συγκεκριμένους φίλους στο κοινωνικό δίκτυο προσθέτοντάς τα στη λίστα Περιορισμένες. Οποιοσδήποτε φίλος στο Facebook μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από αυτήν τη λίστα ανά πάσα στιγμή και δεν υπάρχει όριο στο πόσα άτομα μπορούν να είναι σε αυτήν.

Πώς μπορώ να προσθέσω φίλους σε μια περιορισμένη λίστα στο Facebook;

  1. Ανοίξτε την επίσημη εφαρμογή Facebook στο smartphone ή το tablet σας iOS ή Android. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή, ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού και μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Facebook. Συνδεθείτε εάν δεν είστε ήδη.

  2. Μεταβείτε στο προφίλ Facebook του φίλου που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα περιορισμών. Εάν δυσκολεύεστε να τα βρείτε, πληκτρολογήστε το όνομά τους στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος του ιστότοπου ή της εφαρμογής Facebook.

  3. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα προφίλ του φίλου σας, αναζητήστε το κουμπί που λέει Οι φιλοι. Πατήστε σε αυτό.

  4. Θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού. Κάντε κλικ σε ένα από τα δύο Επεξεργασία λιστών φίλων ή Πρόσθεσε σε άλλη λίστα. Το κείμενο του μενού θα αλλάξει ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε ή αν βρίσκεστε στον ιστότοπο του Facebook, αλλά η λειτουργία είναι η ίδια ανεξάρτητα από το τι λέει.

  5. Θα εμφανιστεί μια λίστα με πολλές λίστες Facebook που έχουν σχεδιαστεί για να κατηγοριοποιήσουν τα άτομα με τα οποία επικοινωνείτε στο κοινωνικό δίκτυο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος αυτής της λίστας με αυτήν που ονομάζεται Περιορισμένος. Αγγίξτε το για να προσθέσετε τον φίλο σας στη λίστα περιορισμένων.

Τι δημοσιεύσεις στο Facebook μπορούν να βλέπουν οι περιορισμένοι χρήστες;

Οι φίλοι σας στο Facebook στη λίστα περιορισμένων περιορισμών θα εξακολουθούν να μπορούν να δουν όλες τις αναρτήσεις σας να δημοσιεύονται με τη ρύθμιση Δημόσιου απορρήτου, καθώς και τυχόν δημοσιεύσεις που δημοσιεύονται με τη ρύθμιση απορρήτου των φίλων στις οποίες έχουν επισημανθεί προσωπικά ή αναφέρονται. Οι δημόσιες αναρτήσεις αναγνωρίζονται από το εικονίδιο του πλανήτη ενώ οι δημοσιεύσεις Friends έχουν το εικονίδιο που μοιάζει με δύο άτομα. Οποιαδήποτε ανάρτηση μπορεί να αλλάξει τη ρύθμιση απορρήτου της, απλώς να τις επεξεργαστείτε μέσω του μενού έλλειψης στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης.

Πώς να δημοσιεύσετε στο Facebook με μια περιορισμένη λίστα

  1. Αφού προσθέσετε τουλάχιστον έναν φίλο στη λίστα Περιορισμένων, δημιουργήστε μια νέα ανάρτηση στο Facebook όπως συνήθως.

  2. Πριν δημοσιεύσετε την ανάρτησή σας, βεβαιωθείτε ότι το Οι φιλοι Εμφανίζεται το εικονίδιο (άτομα). Εάν το Δημόσιο Εμφανίζεται το εικονίδιο (σφαίρα), αγγίξτε το και επιλέξτε Οι φιλοι.

  3. Δημοσιεύστε την ανάρτησή σας. Τώρα θα είναι ορατό από όλους τους φίλους σας στο Facebook, εκτός από αυτούς που έχετε προσθέσει στη λίστα Περιορισμένες. Όλοι οι χρήστες στη λίστα περιορισμένων περιορισμών δεν θα μπορούν αυτόματα να δουν αναρτήσεις που κάνετε για φίλους από εδώ και πέρα.

Μπορούν οι φίλοι να πουν εάν ανήκουν σε λίστα περιορισμένης πρόσβασης στο Facebook;

Οι χρήστες του Facebook δεν ειδοποιούνται για προσθήκη ή κατάργηση από λίστες στο κοινωνικό δίκτυο, οπότε δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να ανακαλύψουν οι φίλοι σας ότι έχουν προστεθεί στη λίστα περιορισμών.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω φίλους από μια λίστα περιορισμένης πρόσβασης στο Facebook;

  1. Για να καταργήσετε έναν φίλο σας στο Facebook από τη λίστα περιορισμένης πρόσβασης, ανοίξτε τη σελίδα του προφίλ του σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή σε μια επίσημη εφαρμογή Facebook.

  2. Κάνε κλικ στο Οι φιλοι εικονίδιο στο προφίλ τους.

  3. Από το νέο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Επεξεργασία λιστών φίλων ή Πρόσθεσε σε άλλη λίστα. Το ακριβές κείμενο θα διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο πρόσβασης στο Facebook.

  4. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των λιστών Facebook στο Περιορισμένος. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομα της λίστας. Πατήστε σε αυτό για να αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής. Πρέπει τώρα να αφαιρεθούν από τη λίστα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω μια περιορισμένη λίστα;

Οι περιορισμένες λίστες μπορεί να είναι χρήσιμες όταν θέλετε να γράφετε αναρτήσεις ή να μοιράζεστε έναν σύνδεσμο για κάτι χωρίς να χρειάζεται να διαβάσετε αρνητικά ή αμφιλεγόμενα σχόλια από στενούς φίλους ή μέλη της οικογένειας. Η λίστα περιορισμένης πρόσβασης μπορεί επίσης να είναι ένας πρακτικός τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους σας στο Facebook, χωρίς να βλέπουν περισσότερες προσωπικές αναρτήσεις από εσάς που σχετίζονται με το σπίτι σας ή την ερωτική σας ζωή.