Saltar al contenido

Τρόπος χρήσης του HTTP Referer

1 de junio de 2021

Οι πληροφορίες που βλέπετε γραμμένες σε ιστότοπους είναι μόνο ένα κομμάτι των δεδομένων που μεταδίδουν αυτοί οι ιστότοποι καθώς ταξιδεύουν από έναν διακομιστή ιστού στο πρόγραμμα περιήγησης ενός ατόμου και το αντίστροφο. Υπάρχει επίσης ένα αρκετά μεγάλο ποσό μεταφοράς δεδομένων που συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια και εάν γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, ενδέχεται να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ενδιαφέροντες και χρήσιμους τρόπους. Ας δούμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι δεδομένων που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας – την αναφορά HTTP.

Παραπομπή είναι ένα ορθογραφικό λάθος της λέξης αναφέρων που εισήχθη και παρέμεινε στον κώδικα και την ονομασία αυτής της ικανότητας.

Τι είναι το HTTP Referer;

Η αναφορά HTTP είναι δεδομένα που διαβιβάζονται από προγράμματα περιήγησης ιστού στον διακομιστή για να σας πουν σε ποια σελίδα βρισκόταν ο αναγνώστης προτού έρθει στην τρέχουσα σελίδα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ιστότοπό σας για να παρέχουν επιπλέον βοήθεια, να δημιουργούν ειδικές προσφορές σε στοχευμένους χρήστες, να ανακατευθύνουν πελάτες σε σχετικές σελίδες και περιεχόμενο ή ακόμη και να αποκλείουν την είσοδο των επισκεπτών στον ιστότοπό σας. Χρησιμοποιήστε γλώσσες δέσμης ενεργειών όπως JavaScript, PHP ή ASP για να διαβάσετε και να αξιολογήσετε πληροφορίες παραπομπής.

Συλλογή πληροφοριών παραπομπής με PHP, JavaScript και ASP

Η PHP αποθηκεύει πληροφορίες παραπομπής σε μια μεταβλητή συστήματος που ονομάζεται HTTP_REFERER. Για να εμφανίσετε το πρόγραμμα αναφοράς σε μια σελίδα PHP, γράψτε: if (isset ($ _ SERVER)[‘HTTP_REFERER’])) {
ηχώ $ _SERVER[‘HTTP_REFERER’];
}

Αυτό υπό όρους ελέγχει ότι η μεταβλητή έχει μια τιμή και στη συνέχεια την εκτυπώνει στην οθόνη. Το JavaScript χρησιμοποιεί το DOM για να διαβάσει το πρόγραμμα αναφοράς. Όπως και με την PHP, θα πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι ο αναφερόμενος έχει μια τιμή. Ωστόσο, εάν θέλετε να χειριστείτε αυτήν την τιμή, πρέπει να την ορίσετε πρώτα σε μια μεταβλητή. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζατε το πρόγραμμα παραπομπής στη σελίδα σας με JavaScript. Σημειώστε ότι το DOM χρησιμοποιεί την εναλλακτική ορθογραφία της παραπομπής, προσθέτοντας ένα επιπλέον ρ εκεί: εάν (document.referrer) {
var myReferer = document.referrer;
document.write (myReferer);
}

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα αναφοράς σε σενάρια με τη μεταβλητή myReferer. Το ASP, όπως και η PHP, ορίζει τον δείκτη αναφοράς σε μια μεταβλητή συστήματος. Συλλέξτε αυτές τις πληροφορίες ως εξής: εάν (Request.ServerVariables («HTTP_REFERER»)) {
Dim myReferer = Request.ServerVariables («HTTP_REFERER»)
Response.Write (myReferer)
}

Χρησιμοποιήστε τη μεταβλητή myReferer για να προσαρμόσετε τα σενάρια σας όπως απαιτείται.

Μόλις έχετε τον παραπέμπον, τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Μόλις έχετε τα δεδομένα αναφοράς, χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε σενάριο τους ιστότοπούς σας με διάφορους τρόπους. Ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημοσιεύσετε απλώς από το σημείο που πιστεύετε ότι προήλθε ένας επισκέπτης. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα αναφοράς για να εμφανίσετε διαφορετικές πληροφορίες ανάλογα με το όπου προήλθαν από Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Γενικό μήνυμα καλωσορίσματος: Εκτυπώστε τη διεύθυνση URL παραπομπής στην κορυφή της σελίδας σας σε ένα γενικό μήνυμα καλωσορίσματος.
  • Καλώς ήρθατε οι επισκέπτες της μηχανής αναζήτησης: Όταν κάποιος έφτασε στον ιστότοπό σας από μια μηχανή αναζήτησης (δηλ. Ο σύνδεσμός του είναι google.com ή bing.com ή yahoo.com κ.λπ.), δώστε του μερικές επιπλέον πληροφορίες για να τους ενθαρρύνει να παραμείνουν περισσότερο στον ιστότοπό σας.
  • Διαβιβάστε πληροφορίες σε φόρμες: Εάν έχετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας για να αναφέρουν τα άτομα προβλήματα με τον ίδιο τον ιστότοπο, γνωρίζοντας ότι ο παραπομπής μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Οι χρήστες συχνά αναφέρουν προβλήματα με μια ιστοσελίδα χωρίς να υποδεικνύουν τη διεύθυνση URL, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες παραπομπής για να μαντέψετε τι αναφέρουν. Αυτό το σενάριο θα προσθέσει το πρόγραμμα αναφοράς σε ένα κρυφό πεδίο φόρμας, επιτρέποντάς σας ορισμένα δεδομένα σχετικά με το πού στον ιστότοπο ενδέχεται να αντιμετώπισαν το πρόβλημα.
  • Δημιουργήστε μια ειδική προσφορά για ορισμένους επισκέπτες: Δώστε σε άτομα που προέρχονται από μια συγκεκριμένη σελίδα μια ειδική προσφορά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα εξατομίκευσης, όπου διαμορφώνετε την εμπειρία χρήστη και το περιεχόμενο που βλέπουν με βάση τα δεδομένα χρήστη τους.
  • Στείλτε τους επισκέπτες σε άλλη σελίδα: Στείλτε άτομα από μια συγκεκριμένη συσκευή αναφοράς σε άλλη σελίδα εντελώς. Να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτήν την πρακτική, καθώς το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή η ανακατεύθυνση είναι παραπλανητική και τιμωρεί τον ιστότοπό σας.

Αποκλεισμός χρηστών με .htaccess by Referer

Από πλευράς ασφάλειας, εάν αντιμετωπίζετε πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα στον ιστότοπό σας από έναν συγκεκριμένο τομέα, αποκλείστε αυτόν τον τομέα από τον ιστότοπό σας. Εάν χρησιμοποιείτε το Apache με εγκατεστημένο το mod_rewrite, αποκλείστε τα με μερικές γραμμές. Προσθέστε τα ακόλουθα στο αρχείο .htaccess: RewriteEngine on
# Επιλογές + FollowSymlinks
RewriteCond% {HTTP_REFERER} spammer .com [NC]
Ξαναγράψτε τον κανόνα. * – [F]

Αλλάξτε τη λέξη spammer .com στον τομέα που θέλετε να αποκλείσετε. Βάλτε την κάθετο μπροστά σε οποιεσδήποτε περιόδους στον τομέα.

Μην βασίζεστε στο Referer

Επειδή ο αναφερόμενος είναι πλαστογράφος, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τον παραπομπή μόνο για ασφάλεια. Είναι ένα πρόσθετο για την ασφάλειά σας, αλλά εάν μια σελίδα πρέπει να έχει πρόσβαση μόνο από συγκεκριμένα άτομα, τότε θα πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό με το αρχείο htaccess.

Αναφέρετε αυτό το άρθρο

Μορφή mla apa chicago Η αναφορά σας

Kyrnin, Jennifer. «Πώς να χρησιμοποιήσετε το HTTP Referer.» ThoughtCo, Μάιος. 14, 2021, thinkco.com/how-to-use-http-referer-3471200.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14 Μαΐου). Τρόπος χρήσης του HTTP Referer. Ανακτήθηκε από το https://www.thoughtco.com/how-to-use-http-referer-3471200
Kyrnin, Jennifer. «Πώς να χρησιμοποιήσετε το HTTP Referer.» ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/how-to-use-http-referer-3471200 (προσπελάθηκε την 1η Ιουνίου 2021).

αντιγραφή παραπομπής