Saltar al contenido

Τρόπος χρήσης φωτογραφιών στο Apple TV

18 de abril de 2021

Το Apple TV Photos σάς επιτρέπει να προβάλλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Η δυνατότητα περιλαμβάνει τη δυνατότητα μνήμης της Apple, παρουσιάσεις διαφανειών, άλμπουμ και άλλα.

Πως δουλεύει

Αντί να κάνετε λήψη των φωτογραφιών και των βίντεό σας, το Apple TV τις μεταδίδει από το iCloud. Αυτό σημαίνει ότι προτού χρησιμοποιήσετε τις Φωτογραφίες στο Apple TV, πρέπει να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση φωτογραφιών στο iCloud για iPhone, iPad, Mac ή υπολογιστή. Στη συνέχεια, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, τη ροή φωτογραφιών μου ή την κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud στο Apple TV σας.

Πώς να συνδεθείτε στο iCloud στο Apple TV

  1. Στο Apple TV, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί.

  2. Επιλέγω iCloud > Συνδεθείτε.

  3. Εισαγάγετε το Apple ID σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Να συνεχίσει και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τώρα που είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας iCloud στο Apple TV, έχετε τρεις επιλογές για πρόσβαση στις φωτογραφίες σας:

  • Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud: Εάν χρησιμοποιείτε τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στις συσκευές σας, μπορείτε να μεταδώσετε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από την υπηρεσία στο Apple TV.
  • Κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud: Ορίστε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε άλμπουμ που μοιράζεστε μαζί σας ή σε άλμπουμ που έχετε μοιραστεί με άλλους.
  • Η ροή φωτογραφιών μου: Ορίστε αυτήν την επιλογή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις τελευταίες 1.000 φωτογραφίες ή βίντεο που έχετε τραβήξει στη συσκευή σας iOS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ταυτόχρονα με την Κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud, αλλά δεν είναι διαθέσιμη με τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.

AirPlay

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iCloud, μπορείτε επίσης να κάνετε streaming εικόνων στο Apple TV χρησιμοποιώντας το AirPlay. Επιλέξτε μια εικόνα, βίντεο ή άλμπουμ στο iOS σας και μετακινηθείτε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου και επιλέξτε AirPlay. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο AirPlay και στους περισσότερους Mac.

Γνωρίστε τις φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες συγκεντρώνουν όλες τις εικόνες σας και τις παρουσιάζουν σε κομψή διάταξη. Πρέπει να διαχειριστείτε τη δική σας βιβλιοθήκη φωτογραφιών εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε κάτι που δεν θέλετε να μοιραστείτε. Μπορείτε επίσης να ορίσετε οποιαδήποτε από αυτές τις εικόνες ως προφύλαξη οθόνης στο Apple TV. Η διασύνδεση tvOS 10 χωρίζει τις Φωτογραφίες σε τέσσερις καρτέλες: Φωτογραφίες, Μνήμες, Κοινόχρηστα και Άλμπουμ:

  • Φωτογραφίες: Αυτή η συλλογή συγκεντρώνει όλες τις εικόνες και τα βίντεό σας με τη σειρά λήψης. Περιηγηθείτε στη συλλογή με το Siri Remote ή επιλέξτε μια εικόνα για προβολή σε πλήρη οθόνη.
  • Αναμνήσεις: Το Apple TV περιλαμβάνει τη μοναδική δυνατότητα μνήμης της Apple. Οι μνήμες ταξινομούν αυτόματα ορισμένες εικόνες σε άλμπουμ με βάση τον χρόνο, την τοποθεσία ή τα άτομα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε ξανά στιγμές και μέρη που ίσως έχετε ξεχάσει.
  • Κοινόχρηστο: Αποκτήστε πρόσβαση σε οποιεσδήποτε εικόνες έχετε μοιραστεί στο iCloud χρησιμοποιώντας την Κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud ή εικόνες που μοιράζεστε μαζί σας από φίλους ή συγγενείς χρησιμοποιώντας την ίδια υπηρεσία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε εικόνες με άλλους από το Apple TV επειδή οι εικόνες δεν αποθηκεύονται στη συσκευή σας.
  • Άλμπουμ: Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει όλα τα άλμπουμ που έχετε δημιουργήσει στις Φωτογραφίες στις συσκευές σας, αρκεί οι ρυθμίσεις iCloud να είναι σωστές. Θα βρείτε επίσης όλα τα αυτόματα δημιουργημένα άλμπουμ για βίντεο, πανοράματα και άλλα.
  • Ζωντανές φωτογραφίες: Μπορείτε να δείτε ζωντανές φωτογραφίες στο Apple TV σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την εικόνα, να πατήσετε παρατεταμένα το trackpad στο τηλεχειριστήριό σας για περίπου μισό δευτερόλεπτο και η ζωντανή φωτογραφία θα αρχίσει να παίζει. Εάν δεν λειτουργεί στην αρχή, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγα λεπτά, καθώς η εικόνα δεν θα αναπαραχθεί έως ότου ληφθούν περισσότερα από το iCloud.