Saltar al contenido

Υπηρεσία κινητού τηλεφώνου ή οικιακού τηλεφώνου;

22 de abril de 2021

Ενώ οι μεγάλες τηλεπικοινωνίες ασχολούνται με την κατάκτηση του δολαρίου του κινητού σας τηλεφώνου, η T-Mobile προσπαθεί τώρα να εμπλακεί σε αυτό που έχουν κρατήσει οι Sprint, AT&T και Verizon μέχρι στιγμής: υπηρεσία τηλεφωνικής οικίας.

T-Mobile @Home

Η νέα υπηρεσία T-Mobile @Home, η οποία διαφημίζεται στην πολύ χαμηλή τιμή των 10 $ ανά μήνα, είναι μια τηλεφωνική υπηρεσία Διαδικτύου που προσφέρει απεριόριστες τοπικές και υπεραστικές κλήσεις στο σπίτι με ίσως καλύτερη ποιότητα κλήσης από ό, τι μπορεί να ακούσετε στο κινητό σας τηλέφωνο. «Με το T-Mobile @Home, αντιμετωπίζουμε τους υπόλοιπους λόγους [why] οι άνθρωποι ήταν απρόθυμοι να «κόψουν το καλώδιο» και να εγκαταλείψουν την υπηρεσία ασύρματης σύνδεσης στο σπίτι τους », δήλωσε η T-Mobile. Η T-Mobile πρόσθεσε: «Με την αρχική υπηρεσία HotSpot @Home, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που εγγράφηκαν ήταν νέοι πελάτες. [While they] ήμασταν ικανοποιημένοι με τη γενική πρόσληψη της υπηρεσίας, [they] ήθελε να αφαιρέσει το τελευταίο εμπόδιο για να φέρει τους πελάτες σταθερού δικτύου στην υπηρεσία. Σήμερα περίπου το 80 τοις εκατό των νοικοκυριών εξακολουθεί να έχει σταθερό τηλέφωνο. »

Κινητό τηλέφωνο ή σταθερό;

Η προσφορά έρχεται σε μια στιγμή που πολλοί Αμερικανοί καταναλωτές απομακρύνουν τις οικιακές τους τηλεφωνικές γραμμές και οι κατασκευαστές καταλαβαίνουν τα οφέλη των προϊόντων που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης ενός κινητού τηλεφώνου στο σπίτι. Για παράδειγμα, το Link to Cell από την Panasonic χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Bluetooth μικρής εμβέλειας, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις σε ασύρματο οικιακό τηλέφωνο ενώ χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο και την υπηρεσία του. Με το Link to Cell, μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό σας σε ένα σημείο στο σπίτι με το ισχυρότερο σήμα και να μιλήσετε στο ασύρματο τηλέφωνο κάπου αλλού. Αυτό θα μπορούσε να έρθει ιδιαίτερα χρήσιμο εάν όπου θέλετε να μιλήσετε στο σπίτι είναι μια νεκρή ζώνη κινητού τηλεφώνου. Υπάρχουν λύσεις για να ενισχύσετε το σήμα σας στο σπίτι ή στο δρόμο επίσης, όπως το Freedom Blade. Αυτή η συσκευή μπορεί να δώσει στο κινητό σας δύο ακόμη γραμμές ισχύος σήματος για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα των κλήσεων και να αποτρέψετε τις πτώσεις κλήσεων.

T-Mobile @Home Επιπλοκές

Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, ότι η υπηρεσία T-Mobile @Home έρχεται με ορισμένες επιπλοκές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Κάναμε κάποιες εκσκαφές για να μάθουμε ακριβώς πώς λειτουργεί η υπηρεσία και αν θα σας εξοικονομήσει πραγματικά χρήματα. Στην επιφάνεια, η νέα προσφορά της T-Mobile μπορεί απλώς να θεωρηθεί απλή και συναρπαστική. Αν και δεν διαφημίζεται σαφώς στον ιστότοπό του, αυτή η υπηρεσία οικιακού τηλεφώνου δεν είναι σταθερή υπηρεσία. Του σαν παραδοσιακός πρωτόκολλο φωνής μέσω Διαδικτύου (VoIP) υπηρεσία, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο διαφορετική από αυτήν. Είναι καλύτερα να σκεφτείτε το T-Mobile @Home ως GoIP υπηρεσία. «Δεν διαφημίζεται ως VoIP επειδή – [even though] Η λύση της T-Mobile χρησιμοποιεί μια ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο – η υποκείμενη τεχνολογία είναι διαφορετική από την παραδοσιακή VoIP. [This] χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται UMA ( πρόσβαση χωρίς άδεια για κινητά) [that] διατηρεί τα χαρακτηριστικά μιας παραδοσιακής κλήσης κινητού τηλεφώνου (ή GSM). Μερικοί άνθρωποι [call] είναι «GSM μέσω IP».

Επιπλέον χρεώσεις

Εκτός από τα $ 10 ανά μήνα, πρέπει επίσης να αγοράσετε έναν δρομολογητή T-Mobile @Home HiPort. Είναι στην πραγματικότητα ένας δρομολογητής Linksys. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επίσης να έχετε υπηρεσία Internet υψηλής ταχύτητας στο σπίτι (όπως DSL ή καλώδιο υψηλής ταχύτητας). Αυτό είναι ένα ξεχωριστό τέλος. Ενώ το HiPort έχει τιμή αυτοκόλλητου λιανικής 149,99 $, στην πραγματικότητα είναι 49,99 $ μετά από άμεση έκπτωση 100 $. Το T-Mobile @Home διαθέτει επίσης τις «καλύτερες» διεθνείς χρεώσεις κλήσεων – δηλαδή, εάν πληρώνετε επιπλέον $ 5 ανά μήνα και στη συνέχεια τιμές ανά λεπτό όταν πραγματοποιείτε τις διεθνείς κλήσεις. Η T-Mobile αναφέρει ότι αυτές οι τιμές είναι οι «καλύτερες» σε σύγκριση με άλλες εθνικές εταιρείες ασύρματης και σταθερής τηλεφωνίας. Λένε, για παράδειγμα, μια κλήση προς το Μεξικό θα κοστίζει συνήθως 39 σεντ ανά λεπτό ή 7 σεντ ανά λεπτό με την επιπλέον υπηρεσία 5 $. Η ίδια κλήση θα κόστιζε 22 σεντ ανά λεπτό σε ένα κινητό τηλέφωνο T-Mobile. Για να πάρετε τα μετρητά σας όσο μπορούν, το T-Mobile @Home θα δεχτεί επίσης 59,99 $ από εσάς για ένα ασύρματο τηλέφωνο VTech με δύο συσκευές. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρέχον οικιακό σας τηλέφωνο ή να αγοράσετε άλλο.

Λόγοι κόστους

Ενώ η T-Mobile πωλεί το νέο της σχέδιο μόνο μέσω της γοητείας της οικιακής τηλεφωνικής υπηρεσίας που εξοικονομεί κόστος, αυτό είναι ακόμα το ήμισυ της μάχης (ή ίσως ακόμη λιγότερο για ορισμένους καταναλωτές) Ο τρόπος για να λάβετε πραγματικά μια απόφαση είναι να προσθέσετε λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και ευρυζωνικών συνδέσεων και να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε και τα τρία ή θα εξυπηρετούσατε καλύτερα έχοντας μόνο δύο. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξοικονομούσαν χρήματα με το T-Mobile @Home.
Εάν ο λογαριασμός τηλεφώνου του σπιτιού σας είναι παρόμοιος με τον εθνικό μέσο όρο των 37,76 $ για την τοπική εξυπηρέτηση (ένας αριθμός που χρησιμοποιεί η T-Mobile με βάση την έρευνα του Αυγούστου 2007 έως τον Μάρτιο του 2008 από την Scarborough Research) συν 28,03 $ για την εξυπηρέτηση μεγάλων αποστάσεων, αυτός ο λογαριασμός 65,78 $ θα γίνετε 10 $. Σε αυτό το σενάριο, θα εξοικονομήσετε 55,78 $. Σαφώς, αυτή είναι μια νίκη. Εάν ο τρέχων συνδυασμένος λογαριασμός τηλεφώνου στο σπίτι σας είναι, ας πούμε, μόνο 30 $ ανά μήνα, θα σας εξοικονομήσει 240 $ ετησίως. Εάν είναι 90 $ το μήνα, θα σας εξοικονομήσει 960 $ ετησίως.

Ανταγωνιστικές υπηρεσίες

Αλλά το T-Mobile δεν είναι το μόνο σημαντικό πρόγραμμα αναπαραγωγής τηλεφώνου στο Διαδίκτυο. Όταν πρόκειται για VoIP υψηλής ποιότητας σε συναρπαστικά ποσοστά, η Vonage είναι η εταιρεία που συχνά έρχεται στο μυαλό. Η T-Mobile @Home γνωρίζει ότι η νέα προσφορά της έχει φτάσει αρκετά αργά στο τηλεφωνικό παιχνίδι του Διαδικτύου και σκόπιμα έχει χαμηλότερη τιμή από την Vonage για αυτόν τον λόγο. «Με μια σαφή τάση προς τους ανθρώπους που θέλουν να ενοποιήσουν το σταθερό και το κινητό τους τηλέφωνο σε έναν λογαριασμό λογαριασμού τηλεφώνου, οι λύσεις VoIP όπως το Vonage υπολείπονται. Η Vonage δεν παρέχει ασύρματη υπηρεσία », δήλωσε η T-Mobile. Το Vonage ξεκινά από 14,99 $ ανά μήνα για 500 τοπικά και υπεραστικά λεπτά. Στη συνέχεια, η Vonage χρεώνει 3,9 σεντ ανά λεπτό μετά τα πρώτα 500 λεπτά. Το T-Mobile @Home έχει αυτό το πακέτο να ξεπεράσει τα $ 5 το μήνα και συνοδεύεται από απεριόριστα λεπτά αντί για μόνο 500. Το Vonage διαθέτει επίσης απεριόριστο τοπικό και μακρινό πρόγραμμα VoIP στο σπίτι που διαρκεί 24,99 $ ανά μήνα (με διάφορες επιλογές πρόσθετου για διεθνείς κλήσεις). Η T-Mobile @Home έχει αυτό το πρόγραμμα να κερδίσει κατά 15 $ το μήνα. Αλλά θυμηθείτε: Για να έχετε T-Mobile @Home, χρειάζεστε επίσης καλώδιο υψηλής ταχύτητας ή DSL. Εάν θέλετε να διατηρήσετε και το κινητό σας τηλέφωνο, το αρχικά μειωτικό κόστος 10 $ για το T-Mobile @Home μπορεί εύκολα να γίνει 100 $ ανά μήνα όταν συντηρητικά υπολογίζετε σε 30 $ για ευρυζωνική υπηρεσία και 50 $ για υπηρεσία κινητού τηλεφώνου.