Saltar al contenido

Φτηνή ηλιακή ενέργεια έρχεται σε διαμέρισμα κοντά σας

11 de mayo de 2023
  • Η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι φθηνότερη από ποτέ, συχνά φθηνότερη από τον φθηνότερο άνθρακα, αλλά το κόστος εγκατάστασης εξακολουθεί να είναι υπερβολικό για ορισμένους.
  • Η κοινοτική ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει τη συνολική ηλιακή δυναμικότητα των ΗΠΑ.
  • Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις εγκαταστάσεις και θα μπορούσαν να μοιραστούν τα κέρδη από την πλεονάζουσα χωρητικότητα.

Αν σκέφτεστε ηλιακούς συλλέκτες σε σπίτια, πιθανότατα σκέφτεστε πλούσιους, ευσυνείδητους ανθρώπους σε προαστιακά σπίτια, όχι αυτούς σε ενοικιαζόμενα καταλύματα ή πολυκατοικίες της πόλης. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό. Η εγκατάσταση ηλιακού φωτός μπορεί να είναι ακριβή, ειδικά όταν έχετε ήδη τέλεια ηλεκτρική ενέργεια που ρέει στο σπίτι σας. Ωστόσο, ενώ ορισμένες πόλεις και χώρες αναγκάζουν τις εμπορικές επιχειρήσεις να καθαρίσουν την πράξη τους όσον αφορά τις εκπομπές (προσπάθεια του Λονδίνου να κάνει όλα τα οχήματα παράδοσης ηλεκτρικά, να τροφοδοτεί το Tube με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.), η οικιακή χρήση ενέργειας εξακολουθεί να είναι σημαντική πηγή εκπομπών. Το κοινοτικό ηλιακό σχέδιο του Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι απλώς το εισιτήριο για να αλλάξει αυτό. «Οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω από πολλές άλλες χώρες όσον αφορά την εγχώρια ηλιακή ενέργεια. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη κυβερνητικών κινήτρων και κανονισμών που δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις ηλιακής ενέργειας. Ωστόσο, με το νέο κοινοτικό σχέδιο ηλιακής ενέργειας του Μπάιντεν, ενδέχεται να αρχίσουμε να βλέπουμε μια αλλαγή», είπε ο Άλαν Ντάνκαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Panels Network USA, στο Lifewire μέσω email.

Community Solar

Κοινοτική ηλιακή, ή κοινόχρηστο ηλιακό, έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να στραφεί στην ηλιακή ενέργεια χωρίς να επωμιστεί το κόστος. Αντίθετα, σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε μια ηλιακή εγκατάσταση εκτός του χώρου και να λάβετε την ισχύ από εκεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ηλιακή συστοιχία αλλά για κοινή χρήση ενός δρόμου, μια εγκατάσταση πάνω από μια πολυκατοικία κ.λπ. Οι συμμετέχοντες δεν θα απολάμβαναν μόνο την ηλιακή ενέργεια, αλλά θα μπορούσαν επίσης να πάρουν ένα κούρεμα από τα χρήματα που έβγαλαν από την πώληση της πλεονάζουσας χωρητικότητας πίσω στο δίκτυο. Εκτός κι αν κάποιος έχει διαβάσει πάρα πολλές αναρτήσεις συνωμοσίας στο Facebook σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πιθανότατα γνωρίζει ήδη καλά τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας, τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους και τον ουσιαστικό ρόλο της στον μετριασμό της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Αλλά μέχρι τώρα, για τους περισσότερους ανθρώπους, ήταν ένα μακρινό, ακριβό όνειρο. Οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω από πολλές άλλες χώρες όσον αφορά την εγχώρια ηλιακή ενέργεια. «Πριν από μερικά χρόνια, έκανα μια μελέτη που έδειξε ότι όλοι στο κρύο και συννεφιασμένο Μίσιγκαν θα επωφεληθούν από την εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει καλύτερες ηλιακές ευκαιρίες», Joshua M. Pearce, Ph.D., ερευνητής ηλιακής ενέργειας στο Western Το Πανεπιστήμιο και διευθυντής της Free Appropriate Sustainability Technology (FAST) Research Group, είπε στο Lifewire μέσω email. «Από τότε», συνέχισε ο Pearce, «το κόστος κεφαλαίου μειώθηκε, η αποδοτικότητα συνέχισε να αυξάνεται και ίσως το πιο σημαντικό, υπέθεσα χαμηλό πληθωρισμό. , η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια έχει τεράστιο οικονομικό νόημα – η εγγυημένη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο πολύτιμη».

Φθηνότερο από ποτέ

Η τιμή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζει να μειώνεται. Το 2020 ήταν η φθηνότερη πηγή ενέργειας. Τώρα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μόνο μια φθηνή πηγή, αλλά μια πηγή που υπόκειται λιγότερο σε γεωπολιτικές αλλαγές. «[Solar] δεν χρειάζεται να επιδοτηθεί, καθώς η τεχνολογία είναι ήδη λιγότερο δαπανηρή από τις συμβατικές πηγές», λέει ο Pearce. «Σήμερα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού θα δουν κέρδος [after] εγκατάσταση ηλιακού [in] τα σπίτια τους. [Costs] έχουν φτάσει αρκετά μακριά [that] Η επένδυση σε ηλιακή ενέργεια είναι πολύ προσιτή [for] Το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας τάξης και σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού, η ηλιακή ενέργεια είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα επένδυση κεφαλαίου».

άνθρωπος που εγκαθιστά ηλιακούς συλλέκτες στη στέγη ενός σπιτιού

Η μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι καλή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά το κοινωνικό σχέδιο του Μπάιντεν εξακολουθεί να είναι απαραίτητο. Όπως αναφέρθηκε, φέρνει ηλιακή ενέργεια σε ανθρώπους και μέρη που συνήθως δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν. Καλή τύχη να λάβετε οποιοδήποτε είδος άδειας για να τοποθετήσετε πάνελ στην ταράτσα του ενοικιαζόμενου περιπάτου σας στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα. Και οι κοινόχρηστες, εκτός έδρας εγκαταστάσεις έχουν ένα άλλο πλεονέκτημα: μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμα κι αν το ίδιο το σπίτι σας δεν έχει αρκετό ήλιο. Οι κρατικές επιδοτήσεις και τα κίνητρα είναι απαραίτητα, αλλά πρέπει να συνδυαστούν με άλλες στρατηγικές για να λειτουργήσουν. «Θα χρειαστεί μια συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση, τις εταιρείες ηλιακής ενέργειας και τους καταναλωτές για να ομαλοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια», λέει ο Ντάνκαν. «Η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει περισσότερα κίνητρα στους ανθρώπους να στραφούν στην ηλιακή ενέργεια και να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις ηλιακής ενέργειας. Οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας πρέπει να συνεχίσουν να καινοτομούν και να κάνουν τα προϊόντα τους πιο προσιτά. «Και τέλος, οι καταναλωτές πρέπει να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν στην ηλιακή ενέργεια».