Saltar al contenido

Χιουμοριστικά και έξυπνα ονόματα Intranet

2 de mayo de 2021

Πολλές εταιρείες και οργανισμοί εκτελούν ιδιωτικά δίκτυα intranet για αποθήκευση αρχείων, κοινή χρήση ειδήσεων και εκτέλεση εφαρμογών ιστού. Ένας τρόπος για να κάνετε τα εργαλεία intranet πιο φιλικά προς τον χρήστη είναι να έχετε ένα έξυπνο όνομα για τον εσωτερικό ιστότοπο της ομάδας σας. Συγκεντρώσαμε μια λίστα ονομάτων για τα δίκτυα intranet που χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες. Αυτό το άρθρο αφορά ιδιωτικά δίκτυα intranet και όχι συγχέεται με το παγκόσμιο Διαδίκτυο. Τα εσωτερικά δίκτυα έχουν σχεδιαστεί για να μην διασυνδέονται με το Διαδίκτυο.

Hoxton / Tom Merton / Getty Images

Τι υπάρχει στο όνομα Intranet;

Τα ονόματα που υιοθετούν τα intranets της εταιρείας έχουν περισσότερο νόημα παρά συναντά το βλέμμα. Αυτά τα ονόματα intranet συνδέονται με βαθύτερους στόχους που ξεκλειδώνουν την κοινή χρήση μέσω της κοινότητας και του ομαδικού πνεύματος.

Όμηρος

Το Interact Intranet ονόμασε το δίκτυο intranet του μετά το χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Homer Simpson of The Simpsons. Το σύστημα χρησιμοποιεί gamification για να επιβραβεύει τους χρήστες με ντόνατ όποτε χρησιμοποιούν εργαλεία intranet.

Pit-stop

Η Macrae & Dick, ένας νέος και μεταχειρισμένος όμιλος εμπόρων αυτοκινήτων στη Σκωτία, ονόμασε την εταιρεία του intranet Pitstop. Το Pitstop είναι επίσης το όνομα που χρησιμοποιείται από τη Mercedes Benz για το intranet της.

Βικιλία

Η Fidelia, μια εταιρεία ασφαλιστικής βοήθειας, ονόμασε το intranet της Wikidelia (ποιήματα με τη Fidelia). Χτισμένο στην πλατφόρμα XWiki SAS, η Wikidelia φιλοξενεί ένα αποθετήριο εγγράφων όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν γρήγορες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με επιχειρηματικές διαδικασίες και πολιτικές.

TechWatch

Το Airbus Group (επίσημα γνωστό ως EADS Innovation Works) διαχειρίζεται το TechWatch. Αυτό το συνεργατικό intranet, επίσης προϊόν του εργαλείου wiki XWiki, χρησιμοποιείται από ερευνητές για τη διάδοση στρατηγικών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Huluverse

Η Hulu, η συνδρομητική υπηρεσία για ροή βίντεο, ονόμασε το intranet Huluverse. Η Igloo Software, η εταιρεία που διαχειρίζεται το intranet Hulu, λέει ότι οι υπάλληλοί της ονομάζονται Hulugans.

Λέσχη Αγάπης

Το Club of Love είναι μια δημιουργία ενδοδικτύου μαθητών γυμνασίου στο Robert Frost Middle School στο Rockville του Μέριλαντ. Χτισμένο χρησιμοποιώντας το HyperOffice, επιτρέπει στους μαθητές να μοιράζονται πληροφορίες και να οργανώνουν κοινοτικά έργα για να κερδίσουν πιστώσεις για μάθηση υπηρεσιών.

Ντουάιτ

Το intranet της PIMA Federal Credit Union πήρε το όνομά του από τον Dwight Schrute, τον γνωστό χαρακτήρα όλων των NBC Το γραφείο.

ΜΗΛΟΣ

Τα εσωτερικά δίκτυα δεν χρειάζεται απαραίτητα να παίρνουν ένα πρόσωπο. Για παράδειγμα, το Intranet Connections επέλεξε το όνομα MILO, το οποίο είναι αρκτικόλεξο για τα βουνά των πληροφοριών που οργανώνονται λογικά.

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μιλώντας για ακρωνύμια, η Roland Berger Strategy Consultants ονόμασε το intranet BRAIN, το οποίο είναι σύντομο για το Berger Research and Information Network.

Φέρω

Το Fetch είναι το δίκτυο intranet του Σαν Ντιέγκο Ανθρωπιστική Εταιρεία και το SCPA.

Ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Ο Όμιλος Bob Moore Auto στην Οκλαχόμα ονόμασε το intranet Glove Box, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα μέρος για να βρείτε ζωτικές πληροφορίες.

Το ντουλάπι

Απλό και στο σημείο, το New Seasons Market ονομάζει το intranet του The Pantry.

iSite

Το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Τυφλών στο Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε ένα μάλλον ειρωνικό όνομα για το intranet του, αλλά είναι αξέχαστο, ωστόσο.

Milkyway

Η Fonterra, μια εταιρεία γάλακτος, επέλεξε ένα όνομα για το ενδοδίκτυο που είναι και σχετικό και εύκολο να θυμηθεί.

MySocrates

Η General Motors ονόμασε το intranet της από έναν από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους στον κόσμο για να αντιπροσωπεύσει τον πλούτο της γνώσης που στεγάζει. Για περισσότερη έμπνευση, εισαγάγετε το όνομα της εταιρείας σας στο εργαλείο ονομάτων intranet Engynn για να λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις.