Saltar al contenido

Όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα ασύρματο δίκτυο

21 de mayo de 2021

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε μόνοι σας ένα οικιακό σύστημα Wi-Fi ή να το εγκαταστήσετε από τον παροχέα διαδικτύου σας, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε. Συγκεκριμένα, μάθετε για τα στοιχεία που αποτελούν τα περισσότερα ασύρματα δίκτυα και πώς λειτουργούν αυτά τα στοιχεία το ένα με το άλλο. Είναι απλούστερο από ό, τι ακούγεται, και οι συσκευές δικτύωσης γίνονται ευκολότερες στη χρήση και πιο ασφαλείς με κάθε περασμένο έτος. Τα βασικά στοιχεία υλικού ενός ασύρματου δικτύου υπολογιστών περιλαμβάνουν προσαρμογείς, δρομολογητές και σημεία πρόσβασης, κεραίες και επαναλήπτεςμικρό.

Προσαρμογείς ασύρματου δικτύου

Απαιτούνται προσαρμογείς ασύρματου δικτύου (επίσης γνωστοί ως ασύρματα NIC ή κάρτες ασύρματου δικτύου) για κάθε συσκευή σε ασύρματο δίκτυο. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές για περισσότερα από δέκα χρόνια, τα tablet και τα smartphone ενσωματώνουν ασύρματη δυνατότητα ως ενσωματωμένο χαρακτηριστικό αυτών των συστημάτων.

Πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστούς πρόσθετους προσαρμογείς για παλαιότερους φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτά είναι διαθέσιμα είτε σε πιστωτική κάρτα PCMCIA είτε σε παράγοντες φόρμας USB. Εάν δεν έχετε παλιό υλικό ή χρειάζεστε προσαρμογέα Wi-Fi για την επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασύρματο δίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για προσαρμογείς δικτύου. Θα χρειαστείτε άλλους τύπους υλικού για να αυξήσετε την απόδοση των συνδέσεων δικτύου, να φιλοξενήσετε περισσότερους υπολογιστές και συσκευές και να αυξήσετε το εύρος του δικτύου.

Ασύρματοι δρομολογητές και σημεία πρόσβασης

Οι ασύρματοι δρομολογητές είναι η καρδιά ενός ασύρματου δικτύου. Αυτοί οι δρομολογητές λειτουργούν συγκρίσιμοι με τους δρομολογητές για ενσύρματα δίκτυα Ethernet. Θα χρειαστείτε έναν ασύρματο δρομολογητή όταν δημιουργείτε ένα ασύρματο δίκτυο για το σπίτι ή το γραφείο σας.

Δρομολογητής ASUS RT-AC68U Wireless AC-1900

ASUS
Το ισχύον πρότυπο για τους ασύρματους δρομολογητές είναι το 802.11ax, το οποίο παρέχει ομαλή ροή βίντεο και ανταπόκριση διαδικτυακού παιχνιδιού. Οι παλαιότεροι δρομολογητές είναι πιο αργοί αλλά θα λειτουργήσουν και το ασύρματο AC εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, οπότε η επιλογή του δρομολογητή μπορεί να ακολουθήσει τις απαιτήσεις που σκοπεύετε να εφαρμόσετε. Ωστόσο, ένας δρομολογητής AC είναι δεκάδες φορές γρηγορότερος από την έκδοση 802.11n που προηγήθηκε. Οι δρομολογητές AX και AC χειρίζονται επίσης πολλές συσκευές καλύτερα από τα παλαιότερα μοντέλα δρομολογητών. Πολλά σπίτια διαθέτουν υπολογιστές, tablet, τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις, κουτιά ροής και έξυπνες οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούν ασύρματη σύνδεση με το δρομολογητή. Ο ασύρματος δρομολογητής συνδέεται συνήθως απευθείας με το μόντεμ που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου υψηλής ταχύτητας μέσω καλωδίου. Όλα τα άλλα στο σπίτι συνδέονται ασύρματα με το δρομολογητή. Παρόμοια με τους δρομολογητές, τα σημεία πρόσβασης επιτρέπουν στα ασύρματα δίκτυα να ενταχθούν σε ένα υπάρχον ενσύρματο δίκτυο. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται σε ένα γραφείο ή σπίτι που έχει εγκαταστήσει ενσύρματα δρομολογητές και εξοπλισμό. Στην οικιακή δικτύωση, ένα μόνο σημείο πρόσβασης ή δρομολογητής διαθέτει επαρκή εμβέλεια για να καλύπτει τα περισσότερα κτίρια κατοικιών. Οι επιχειρήσεις σε κτίρια γραφείων συχνά πρέπει να αναπτύξουν πολλαπλά σημεία πρόσβασης και δρομολογητές.

Ασύρματες κεραίες

Τα σημεία πρόσβασης και οι δρομολογητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ασύρματη κεραία Wi-Fi για να αυξήσουν το εύρος επικοινωνίας του ασύρματου σήματος ραδιοφώνου. Αυτές οι κεραίες είναι ενσωματωμένες στους περισσότερους δρομολογητές, αλλά είναι προαιρετικές και αφαιρούμενες σε κάποιο παλαιότερο εξοπλισμό.

Δέκτης οικιακού κινηματογράφου δικτύου Sony STR-DN1030 - Φωτογραφία - Σύνδεση Ethernet - Ασύρματη κεραία

Ρόμπερτ Σίλβα
Είναι δυνατό να τοποθετήσετε πρόσθετες κεραίες aftermarket σε ασύρματα προγράμματα-πελάτες για να αυξήσετε το εύρος των ασύρματων προσαρμογέων. Συνήθως δεν απαιτούνται πρόσθετες κεραίες για τυπικά ασύρματα οικιακά δίκτυα. Ωστόσο, είναι συνήθης πρακτική για τους φύλακες να χρησιμοποιούν αυτές τις κεραίες. Το Wardriving είναι η πρακτική της εσκεμμένης αναζήτησης μιας τοπικής περιοχής αναζητώντας διαθέσιμα σήματα ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Ασύρματοι επαναλήπτες

Ένας ασύρματος επαναλήπτης συνδέεται σε δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης για να επεκτείνει την εμβέλεια του δικτύου. Συχνά ονομάζεται ενισχυτής σήματος ή επέκταση εμβέλειας, ένας επαναλήπτης χρησιμεύει ως αμφίδρομος σταθμός ρελέ για ασύρματα ραδιοσήματα. Οι επαναλήπτες επιτρέπουν στον εξοπλισμό που διαφορετικά δεν είναι σε θέση να λάβει ασύρματο σήμα δικτύου.

Ασύρματο επαναλήπτη

Οι ασύρματοι επαναλήπτες χρησιμοποιούνται σε μεγάλα σπίτια όταν ένα ή περισσότερα δωμάτια δεν λαμβάνουν ισχυρό σήμα Wi-Fi, συνήθως λόγω της απόστασης από τη συσκευή στον ασύρματο δρομολογητή.

Δίκτυα πλέγματος

Το πλέγμα Wi-Fi δεν είναι νέο, αλλά γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών που έχουν οι άνθρωποι. Τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi λειτουργούν παρόμοια με τους επαναλήπτες, αλλά αντί να δημιουργούν ένα νέο και περιττό σημείο πρόσβασης, τα δίκτυα πλέγματος παρέχουν ένα ρευστό και συνεκτικό διευρυμένο δίκτυο Wi-Fi.

Σύστημα δρομολογητή Netgear Orbi Mesh (RBK50)

Amazon.com
Μπορείτε να αγοράσετε πλήρη συστήματα πλέγματος Wi-Fi και πολλοί σύγχρονοι ασύρματοι δρομολογητές προσφέρουν δυνατότητες δικτύου πλέγματος, επιτρέποντάς σας να αγοράσετε έναν νέο δρομολογητή και να χρησιμοποιήσετε τον παλιό σας για να συμμετάσχετε στο δίκτυο πλέγματος και να ενισχύσετε το σήμα.