Saltar al contenido

10 από τις κορυφαίες τρέχουσες τάσεις στο Διαδίκτυο

28 de abril de 2021

Η κατάσταση του ιστού αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας – αποκαλύπτοντας νέες τρέχουσες τάσεις που δεν είδαμε ποτέ να έρχονται. Πηγαίνουν οι μέρες που οι αλυσίδες e-mail και τα άμεσα μηνύματα ICQ ήταν οι μεγάλες μόδες που ορίζονταν και αγαπούσαν όλοι. Σήμερα, βρισκόμαστε στην εποχή των κινητών. Φαίνεται ότι δεν έχουμε ποτέ αρκετές εφαρμογές για να αποσπάσουμε τον εαυτό μας. Πολλοί από εμάς είναι απελπιστικά εθισμένοι στο να συνδέονται στον ιστό ανά πάσα στιγμή όπου κι αν πηγαίνουμε, γοητευμένοι από δροσερά gadget που μπορούν να μιλήσουν με τα smartphone μας. Είμαστε συνδεδεμένοι με τις ατελείωτες επιθυμίες μας να καταναλώνουμε περισσότερο περιεχόμενο. Εδώ είναι 10 τάσεις που καθορίζουν τον πολιτισμό στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή που πιθανότατα θα κοιτάξουμε πίσω στο μέλλον και θα σκεφτούμε, «Άνθρωποι, αυτές ήταν οι απλούστερο μέρες!»

Χάρη στην μπροστινή κάμερα κάθε smartphone: Η κίνηση Selfie

Jonathan Storey / Getty Images
Οι μπροστινές κάμερες στα smartphone μας άλλαξαν τον τρόπο λήψης φωτογραφιών και οι κοινωνικές εφαρμογές άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο τις μοιραζόμαστε. Είναι πολύ βολικό να μοιραζόμαστε selfies αυτές τις μέρες, γι ‘αυτό όλοι μάθαμε να αγκαλιάζουμε την τάση. Επίσης, δεν βοηθά να υπάρχουν διαθέσιμες αμέτρητες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών, καθιστώντας το αεράκι για να βελτιώσετε τα στιγμιότυπα σας πριν τα μοιραστείτε.

Τα παραδοσιακά μέσα είναι τώρα πάρα πολύ αργά: Οι ειδήσεις διακόπτονται πρώτα στα κοινωνικά μέσα

Εφαρμογή Twitter σε smartphone

Getty Images
Εάν θέλετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ειδήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το Facebook και το Twitter είναι οι καλύτερες επιλογές σας. Οι ιστότοποι κοινωνικών ειδήσεων όπως το Reddit είναι επίσης εκεί με τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε ειδήσεις και ενημερώνουμε για το τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Φυσικά, το πρόβλημα με τέτοιες γρήγορες ειδήσεις είναι ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλα όσα εμφανίζονται στη ροή σας στο Twitter είναι αληθινά και αξιόπιστα. Ναι, τα ψεύτικα νέα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άλλες πλατφόρμες που να συγκρίνουν αρκετά για να διορθώσουν τα νέα σας.

Θέλουμε εξαιρετικά οπτικό περιεχόμενο: Μια νέα αγάπη για τα GIF

Ορισμός GIF σε μια οθόνη υπολογιστή

tzahiV / Getty Images
Το κινούμενο GIF είναι ένας υπέροχος σταυρός μεταξύ μιας εικόνας και ενός σύντομου βίντεο – φυσικά χωρίς τον ήχο. Οι δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που ευδοκιμούν σε περιεχόμενο που βασίζεται σε εικόνες, όπως το Tumblr και το Reddit, αποτελούν μέρη για κοινή χρήση GIF. Υπάρχει η Giphy, η μηχανή αναζήτησης εικόνων του Διαδικτύου για GIF. Το Google διαθέτει ακόμη και ένα φίλτρο αναζήτησης εικόνων για κινούμενα GIF, οπότε ξέρετε πού να κοιτάξετε όταν είστε Πραγματικά πρέπει να βρείτε ένα συγκεκριμένο GIF γρήγορα. Απλώς μεταβείτε στη διεύθυνση images.google.com, κάντε την αναζήτησή σας και μετά επιλέξτε Εργαλεία > Τύπος > Κινούμενα.

Η δύναμη της κατηγοριοποίησης συνομιλιών: Hashtags παντού

Εικονίδιο Hashtag σε tablet

Jeffrey Coolidge / Getty Images
Παρόλο που το Twitter ήταν το αρχικό κοινωνικό δίκτυο που έφερε στη ζωή το hashtag, άλλοι γρήγορα πήραν την τάση. Τα Hashtags μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σε Instagram, Tumblr, Facebook και σε όλες τις άλλες γωνίες του διαδικτύου. Αναπτύσσεται γρήγορα για να γίνει η λύση αποτελεσματικής κατηγοριοποίησης περιεχομένου βάσει συγκεκριμένων θεμάτων ή λέξεων-κλειδιών για να διευκολυνθεί η αναζήτηση και η ανακάλυψη. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτή η τεράστια τάση δεν θα πάει πουθενά σύντομα.

Όλοι αγαπάμε να γελάμε (πολλά!): Memes, Memes και περισσότερα Memes

Ηλικιωμένη γυναίκα

Diamond Dogs / Getty Images
Το Διαδίκτυο έχει εμμονή με την κοινή χρήση μιμιδίων. Ιστότοποι όπως το BuzzFeed, το Know Your Meme και το I Can Haz Cheeseburger δημιούργησαν διαδικτυακές επιχειρηματικές αυτοκρατορίες από αυτές και σχεδόν κάθε εβδομάδα φαίνεται να υπάρχει καινούργιο. Η ιογενής δύναμη των γελοίων μιμίδων όπως το YOLO ή το Doge είναι αναμφισβήτητη. Δεν μπορούμε να πάρουμε αρκετά από αυτά, και υπάρχουν τόνοι εργαλείων δημιουργίας meme που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας και να συμβάλλετε σε ό, τι είναι πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή.

Νέοι τρόποι να δείτε και να ακούσετε: Οι τακτικοί άνθρωποι έκαναν διάσημο Διαδίκτυο

Άτομο που παρακολουθεί το YouTube σε φορητό υπολογιστή

Getty Images
Είναι προφανές ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανοίξει νέες πόρτες για τους ανθρώπους να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να προσελκύσουν διαδικτυακές βάσεις θαυμαστών. Για πολλές διάσημες διασημότητες τώρα, ξεκινώντας βάζοντας τα πράγματα τους στο διαδίκτυο ήταν πραγματικά η μόνη επιλογή. Σήμερα, όλα τα είδη των mainstream ηθοποιών, μουσικών, συγκροτημάτων, κωμικών και πολλών άλλων οφείλουν την επιτυχία τους στο άνοιγμα του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κοινωνικών δικτύων που βασίζονται σε ψυχαγωγία όπως το MySpace και το YouTube. Χωρίς αυτούς, κάποιες διασημότητες μπορεί να μην έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην πόρτα.

Όχι περισσότεροι περιορισμοί απομακρυσμένης αποθήκευσης: Cloud Streaming ψυχαγωγικών μέσων

Ο επιχειρηματίας κάνει κλικ σε μια εικόνα ενός cloud στο δίκτυο

Natali_Mis / Getty Images
Ποιος χρειάζεται CD και DVD τώρα ώστε να έχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλες τις ανάγκες ψυχαγωγίας μας μέσω υπηρεσιών όπως το Spotify ή το Netflix; Δεν χρειάζεται να έχετε έντυπο αντίγραφο ή ψηφιακά ληφθέν αντίγραφο όλων των στοιχείων, όταν μπορείτε να μεταδώσετε ό, τι θέλετε από το cloud με ένα μικρό μηνιαίο τέλος συνδρομής. Το cloud streaming σίγουρα λύνει το πρόβλημα του περιορισμένου τοπικού χώρου αποθήκευσης και είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις στην κατανάλωση μέσων σήμερα.

Λίγες πάρα πολλές πληροφορίες: Υπερβολική κοινή χρήση στα κοινωνικά μέσα

Ιστοσελίδα Facebook σε μια οθόνη

iStockphoto.com
Ο κοινωνικός ιστός κινείται τόσο απίστευτα γρήγορα και δυσκολεύεται να βρίσκεται πάντα στην κορυφή του τρέχοντος ιστότοπου ή της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης που είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα. Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς αναγνωρίζουν πόσο φουσκωμένη έχει η εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης, με τόσους πολλούς ιστότοπους και εφαρμογές εκεί έξω να προωθούν τεράστιους αριθμούς φίλων ή οπαδών, συνεχή αφοσίωση και ατελείωτες ροές κοινής χρήσης περιεχομένου. Η υπερβολική κοινή χρήση έχει γίνει μεγάλη απενεργοποίηση για πολλούς χρήστες του Διαδικτύου, γι ‘αυτό εμφανίστηκαν εφαρμογές όπως το Path και ακόμη και το Snapchat για να προσφέρουν μια πιο οικεία και μινιμαλιστική εμπειρία.

Ένας πιο σύγχρονος τρόπος δημιουργίας και ανταλλαγής αξίας: Cryptocurrencies

Μια φυσική αναπαράσταση ενός Bitcoin με δυαδικό κώδικα πίσω

Siegfried Layda / Getty Images
Σχεδόν όλοι έχουν ακούσει για το Bitcoin μέχρι τώρα – το αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα που άρχισε να γυρίζει πολύ το 2013 καθώς περισσότεροι άνθρωποι ασχολήθηκαν με την εξόρυξη, το εμπόριο και το ξόδεψαν. Το Bitcoin έχει το δίκαιο μερίδιο των προβλημάτων του, δεδομένου ότι δεν εποπτεύεται από καμία κεντρική αρχή, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει την αυξανόμενη δημοτικότητά του. Ως αποτέλεσμα, αμέτρητα άλλα κρυπτονομίσματα έχουν εμφανιστεί σε όλο τον ιστό, μερικά από τα οποία φαίνονται σχεδόν γελοία για να είναι αληθινά. (Dogecoin!)

Το Joy of Smart Homes: Οικιακές συσκευές και συσκευές με δυνατότητα WiFi

Μια γυναίκα που αγγίζει μια οθόνη σε ένα έξυπνο ψυγείο

Getty Images
Δεν είναι μόνο ο υπολογιστής σας και το smartphone σας που συνδέονται στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Καθώς το Διαδίκτυο των πραγμάτων γίνεται πιο mainstream, αρχίζουμε να βλέπουμε πολλά περισσότερα gadget και οικιακά αντικείμενα με λειτουργίες με δυνατότητα WiFi. Κάποια μέρα, ολόκληρα τα σπίτια και οι πόλεις μας θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σε ένα συνδεδεμένο δίκτυο όπου κάθε συσκευή, μηχανή και κάτι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους για την εκτέλεση και την αυτοματοποίηση εργασιών.