Saltar al contenido

10 δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία σχεδίασης γραφικών εικόνων

16 de abril de 2021

Ο ιστός είναι πιο οπτικός από ποτέ αυτές τις μέρες. Είτε πραγματοποιείτε περιήγηση από φορητό υπολογιστή είτε από smartphone, το περιεχόμενο που πιθανότατα προσελκύει περισσότερο σας είναι ο τύπος περιεχομένου που έχει βελτιωθεί με εικόνες. Σκεφτείτε πώς περιηγείστε σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter ή το Instagram και το Pinterest. Είναι πολύ εύκολο να περιηγηθείτε σε μια ανάρτηση που είναι απλώς μια δέσμη κειμένων ή ακόμα και μια θλιβερή εικόνα, και δεδομένου ότι όλοι έχουμε τόσο μικρή προσοχή στις μέρες μας (κυρίως χάρη στην περιήγηση σε κινητά), οι δημιουργοί περιεχομένου χρειάζονται έναν τρόπο να προσελκύσουν άτομα με πιο οπτικά ελκυστικά πράγματα. Ο οπτικός ιστός έχει δημιουργήσει πολλά εργαλεία γραφιστικής που διευκολύνουν τους bloggers, τους συγγραφείς ebook, τους έμπορους κοινωνικών μέσων και όλα τα είδη άλλων χρηστών του διαδικτύου να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες. Από απλές εικόνες απόθεμα με επικάλυψη κειμένου έως μακρά και περίπλοκα γραφήματα, αυτά τα εργαλεία είναι μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τη σχεδίαση εξωτερικής ανάθεσης ή για μια ακριβή συνδρομή στο Photoshop.

Κάναβα

Το Canva είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά εργαλεία γραφιστικής που διατίθενται σήμερα. Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως να σχεδιάζετε τη δική σας εικόνα επιλέγοντας ένα πρότυπο, προσαρμόζοντας τη διάταξη, προσθέτοντας στοιχεία και κείμενο, ανεβάζοντας τις δικές σας εικόνες και, στη συνέχεια, κατεβάζοντας την τελική εικόνα όταν είναι έτοιμη. Όλες οι εικόνες αποθηκεύονται αυτόματα καθώς εργάζεστε σε αυτήν, ώστε να μην χάνετε ποτέ την εργασία σας και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εικόνες σας ανά πάσα στιγμή στο λογαριασμό σας. Η Canva έχει επίσης μια εξαιρετική επιλογή για σοβαρές επιχειρήσεις και εμπόρους, που ονομάζεται Canva for Work.

BeFunky

Στιγμιότυπο οθόνης BeFunky

Το BeFunky διαφέρει ελαφρώς από το Canva επειδή είναι περισσότερο σύμφωνα με μια σειρά από δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας εμπνευσμένων από Adobe. Διαθέτει τρία κύρια εργαλεία στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησής σας: έναν επεξεργαστή φωτογραφιών, έναν κατασκευαστή κολάζ και έναν σχεδιαστή. Παρόμοια με το Photoshop, ο επεξεργαστής φωτογραφιών έχει πολλές επιλογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τροποποιήσετε και να βελτιώσετε τις εικόνες σας. Το εργαλείο κολάζ είναι προφανώς για το συνδυασμό πολλών εικόνων σε μία, ενώ το εργαλείο σχεδιαστών είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε εάν δημιουργείτε εικόνες για ιστολόγια ή κοινωνικά μέσα.

Latigo

Στιγμιότυπο οθόνης Latigo

Το Latigo έχει πολύ παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση με το Canva. Σε αντίθεση με την Canva, ωστόσο, το Latigo επιτρέπει στους χρήστες του να ανεβάζουν βίντεο και έγγραφα εκτός από εικόνες, προσφέροντας επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης cloud με φακέλους για να διατηρούν τα πάντα οργανωμένα. Το Latigo έχει επίσης λίγο περισσότερο κοινωνική πλευρά, δίνοντας στους χρήστες την ευκαιρία να δημιουργήσουν προφίλ όπου μπορούν να επιδείξουν τη δουλειά τους. Όσον αφορά τη διάταξη του προγράμματος επεξεργασίας και την προσφορά λειτουργιών, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που προσφέρει η Canva.

Snappa

Στιγμιότυπο οθόνης Snappa

Το Snappa είναι ένα άλλο ελκυστικό και πλήρως εξοπλισμένο διαδικτυακό γραφικό εργαλείο που απευθύνεται σε εμπόρους. Επιλέξτε από χιλιάδες φωτογραφίες, μοτίβα, σχήματα, διανύσματα, γραμματοσειρές και άλλα για να δημιουργήσετε τις καλύτερες εικόνες υψηλής ανάλυσης για τις καμπάνιες μάρκετινγκ και τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Ενώ το Snappa διαθέτει δωρεάν έκδοση, είναι πολύ περιορισμένο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες και να έχετε τη δυνατότητα λήψης περισσότερων από πέντε εικόνων ανά μήνα, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα Pro.

Οψη

Στιγμιότυπο οθόνης Visage

Το Visage απευθύνεται σε εμπόρους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν πολλά εκπληκτικά γραφικά για να υποστηρίξουν την αφήγηση του περιεχομένου τους. Αυτό το εργαλείο διαθέτει μια απίστευτη σειρά εργαλείων επεξεργασίας εικόνων με ενσωμάτωση Adobe, όλα τα είδη προ-δημιουργημένων προτύπων για να διαλέξετε, μια επιλογή ομαδικής συνεργασίας και πολλά άλλα. Δεν αποτελεί έκπληξη, όπως το Snappa, το Visage είναι αρκετά περιορισμένο όταν κολλάτε με έναν δωρεάν λογαριασμό. Θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε ατομική συνδρομή premium για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα επιπλέον καλούδια.

Illustrio

Στιγμιότυπο οθόνης Illustrio

Ένα άλλο εργαλείο που απευθύνεται σε εμπόρους που χρειάζονται συναρπαστικό οπτικό περιεχόμενο είναι το Illustrio, το οποίο προσφέρει 20.000 διαφορετικά γραφικά που είναι εντελώς προσαρμόσιμα. Επιλέξτε από εικονίδια, ποσοστά, βαθμολογίες, λέξεις και μοτίβα. Απλώς επιλέξτε το γραφικό που θέλετε να αρχίσετε να παίζετε με το χρώμα, εισαγάγετε κάποιο κείμενο ή χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις άλλες προσαρμόσιμες επιλογές για να φαίνεται ακριβώς όπως θέλετε. Παρόλο που αυτό το εργαλείο έχει δημιουργηθεί για την προσαρμογή μεμονωμένων γραφικών που μπορείτε να κατεβάσετε και δεν προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση επεξεργασίας εικόνας και γραφικών, θα ήταν υπέροχο να συνδυαστείτε με μερικές από τις άλλες επιλογές αυτής της λίστας.

Εύκολα

Στιγμιότυπο οθόνης

Το Easelly είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη δημιουργία λεπτομερών γραφημάτων και αναφορών βάσει εικόνας. Το πρόγραμμα επεξεργασίας είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει όλες τις επιλογές στην κορυφή που σας βοηθούν να σχεδιάσετε και να τροποποιήσετε το infographic σας. Μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα, σχέδια, σχήματα, κείμενο, γραφήματα, ακόμη και τις δικές σας μεταφορτώσεις για να κάνετε το infographic σας να μοιάζει ακριβώς όπως θέλετε. Και αν θέλετε το infographic σας να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ και να σύρετε την κάτω δεξιά γωνία για να ορίσετε το επιθυμητό μέγεθος.

Piktochart

Στιγμιότυπο οθόνης Piktochart.com

Το Piktochart είναι ένα άλλο εργαλείο γραφιστικής που προορίζεται ειδικά για εμπόρους που πρέπει να δημιουργήσουν όμορφα γραφήματα, παρουσιάσεις, αναφορές και αφίσες. Η βιβλιοθήκη προτύπων ενημερώνεται εβδομαδιαίως με νέες προσθήκες. Και όπως οι περισσότεροι από αυτούς σε αυτήν τη λίστα, έχει έναν εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης για προσθήκη εικονιδίων, εικόνων, γραφημάτων, χαρτών και άλλων γραφικών. Δεν θα απογοητευτείτε με τη δωρεάν προσφορά του Piktochart. Ένας δωρεάν λογαριασμός σάς δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε απεριόριστες δημιουργίες, πλήρεις λειτουργίες επεξεργαστή, πλήρη πρόσβαση σε όλα τα εικονίδια συν εικόνες και φυσικά λήψεις πρωτότυπου μεγέθους.

PicMonkey

Στιγμιότυπο οθόνης PicMonkey

Εάν χρειάζεστε ένα διαισθητικό εργαλείο που προσφέρει συνδυασμό επεξεργασίας εικόνας και γραφιστικής, το PicMonkey μπορεί να αξίζει να εξεταστεί. Το εργαλείο προσφέρει προηγμένες λειτουργίες τύπου Photoshop για να κάνουν τις φωτογραφίες σας να φαίνονται καλύτερες, καθώς και ένα εργαλείο σχεδίασης για τη δημιουργία καρτών, λογότυπων, προσκλήσεων, επαγγελματικών καρτών, αφισών και άλλων. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι ένας βασικός δωρεάν λογαριασμός θα σας προσφέρει μόνο μερικά από τα πιο απαραίτητα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, ενώ η πρόσβαση στο εργαλείο σχεδίασης απαιτεί αναβάθμιση μετά τη δοκιμή των 30 ημερών. Επίσης, δεν είναι τόσο προσαρμοσμένο σε χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν διαδικτυακό περιεχόμενο όπως γραφήματα και εικόνες κοινωνικών μέσων.

Πάμπλο

Στιγμιότυπο οθόνης Pablo

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχει το Pablo – ένα πολύ απλό εργαλείο σχεδίασης εικόνων που σας έφερε οι λαοί στο Buffer. Επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μια εικόνα και να δημιουργούν επικάλυψη κειμένου, ώστε να μπορούν να κοινοποιούνται σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Instagram, το Pinterest και άλλα. Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχουν φανταχτερά εικονίδια ή σχήματα ή εφέ που συνοδεύουν το Pablo. Σας επιτρέπει μόνο να δημιουργήσετε μια εικόνα φόντου με κάποιο κείμενο πάνω της. Παρόλο που δεν προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες, μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες εικόνες χωρίς δικαιώματα χρήσης και πολλές υπέροχες γραμματοσειρές για να κάνετε τις εικόνες σας να φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερες.