Saltar al contenido

12 Apple TV 4 Συμβουλές που πιθανώς δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ

27 de mayo de 2021

Η Apple συσκευάζει όλα τα είδη λιγότερο εμφανών λειτουργιών σε κάθε συσκευή iOS. Η Apple TV δεν αποτελεί εξαίρεση. Από κρυμμένα μενού έως τα εκπληκτικά ταλέντα του Siri Remote και τους εξαιρετικά εύκολους τρόπους πλοήγησης μεταξύ αντικειμένων στην οθόνη, αυτή η σύντομη συλλογή συμβουλών θα σας κάνει να πάρετε πολύ περισσότερα από το αποκωδικοποιητή της Apple σας σε κανένα χρόνο, οπότε ρίξτε μια ματιά:

Σύρετε διαφορετικά!

Γνωρίστε το Apple TV Siri Remote.
Τζόνι Έβανς

Το Apple Siri Remote μπορεί να κάνει κάθε είδους πράγματα, για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι μια γρήγορη κίνηση προς τα κάτω στο τηλεχειριστήριο ενώ παρακολουθείτε βίντεο θα σας επιτρέψει να κάνετε όλα τα είδη δροσερών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης λεζάντων, πλοήγησης σε κεφάλαια και πολλά άλλα; Απλώς σύρετε προς τα πάνω για να απαλλαγείτε από το μενού που εμφανίζεται.

Μην ενοχλείτε την οικογένεια

Apple TV και ακουστικά

Μικρότερο από τα ακουστικά σας, το Apple TV 4 διαθέτει μεγάλη γροθιά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση σε απόλυτη σιωπή χρησιμοποιώντας ακουστικά Bluetooth και το Apple TV σας. Απλώς ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες σύζευξης με αυτές που παρέχονται στην ενότητα Πώς να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο Bluetooth στο Apple TV.

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε τηλεχειριστήριο

Logitech universal τηλεχειριστήριο με οθόνη

Χρησιμοποιήστε πολλά τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης τρίτων με το Apple TV σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθολικό υπέρυθρο τηλεχειριστήριο για τον έλεγχο της Apple TV. Ανοιξε Ρυθμίσεις> Τηλεχειριστήρια και συσκευές και επιλέξτε Μάθετε απομακρυσμένο. Θα σας ζητηθεί να ακολουθήσετε μια σειρά απλών οδηγιών για να αντιστοιχίσετε κουμπιά στο τηλεχειριστήριο υπερύθρων για τον έλεγχο της Apple TV σας. Μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε το σύστημά σας χρησιμοποιώντας ένα Apple Watch.

Σκάψιμο βαθιών ρυθμίσεων

Apple TV σε λειτουργία επίδειξης

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κρυφές ρυθμίσεις στο Apple TV σας.

Το Apple TV διαθέτει ένα μυστικό μενού ρυθμίσεων για προχωρημένους. Αυτό απευθύνεται σε προγραμματιστές και ειδικούς τεχνικής υποστήριξης, επομένως τα χειριστήρια δεν θα είναι τόσο χρήσιμα για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αν θέλετε να τα δείτε απλώς πατήστε το Αναπαραγωγή / Παύση κουμπί τέσσερις φορές όταν Ρυθμίσεις> Ενημερώσεις λογισμικού, και όλα θα αποκαλυφθούν. Υπάρχει ένα άλλο δροσερό κρυφό τέχνασμα – Demo Mode. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο βρίσκετε τις μονάδες Apple TV όταν τις συναντάτε στον εκθεσιακό χώρο στο τοπικό κατάστημα της Apple. Για να θέσετε το Apple TV σε αυτήν τη λειτουργία, πατήστε το Ρυθμίσεις> Γενικά> Σχετικά, κάντε κλικ στην επιλογή Αναπαραγωγή / Παύση τέσσερις φορές και το Apple TV σας θα ρυθμιστεί.

Ο καθρέφτης Mac

Apple TV που αντικατοπτρίζει την οθόνη iPhone και iPad

Εάν μπορείτε να το δείτε σε μια συσκευή Apple, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην τηλεόρασή σας με το Apple TV.

Μπορείτε να αντικατοπτρίσετε περιεχόμενο από το iPhone, το iPad ή οποιοδήποτε Mac που εκτελεί τις πιο πρόσφατες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος. Απλώς σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της συσκευής σας iOS για πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου και πατήστε AirPlay ή επιλέξτε AirPlay κάτω από την επιλογή εμφάνισης στη γραμμή μενού του OS X. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το σωστό Apple TV, αφού το κάνετε, θα μπορείτε να αντικατοπτρίσετε τη δράση στην οθόνη – μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Apple TV σας ως μεγαλύτερη οθόνη.

Διπλό κλικ

App Store στο Apple TV

Μετακινηθείτε μεταξύ ενεργών εφαρμογών με ευκολία στη λειτουργία πολλαπλών εργασιών.

Ο πιο γρήγορος τρόπος πλοήγησης μεταξύ ενεργών εφαρμογών στο Apple TV σας είναι απλώς να κάνετε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα στο Apple Siri Remote. Αυτό θα ανοίξει την οθόνη πολλαπλών εργασιών όπου μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα στην εφαρμογή που χρειάζεστε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να πατήσετε για να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ας είναι η δύναμη με το μέρος σου

Κουι Γκον και Όβι Γουάν πολεμούν τον Darth maul

Μπορείτε να νιώσετε τη δύναμη ;.

Το Siri γίνεται αρκετά έξυπνο. Αυτές τις μέρες γνωρίζει ακόμη και να πάρει μια ταινία για εσάς όταν εκφωνείτε μερικά διάσημα αποσπάσματα ταινιών, «Μπορεί η δύναμη να είναι μαζί σας», για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε ποιος σκηνοθέτησε ταινίες, ποιος πρωταγωνίστησε σε αυτές και πολλά άλλα.

Η καλύτερη συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων

Apple TV και τηλεχειριστήριο

Ακριβώς έξω από το κουτί, δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη χρήση ενός Apple TV.
Ιστολόγιο Apple TV

Εάν το Apple TV σας φαίνεται λίγο λάθη ή ακανόνιστο, οι μειώσεις έντασης ή οι εφαρμογές παγώνουν, τότε πιθανότατα χρειάζεται επανεκκίνηση. Για να το επανεκκινήσετε, πρέπει να κρατήσετε πατημένα τα κουμπιά Μενού και Αρχική ταυτόχρονα μέχρι να απενεργοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί ξανά. Διαβάστε περισσότερες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων εδώ.

Χρησιμοποιήστε τη φωνή σας

Απομακρυσμένη επιφάνεια αφής Apple Tv

Εάν δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στην οθόνη, θα εξακολουθεί να είναι δύσκολο να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Apple Siri Remote.

Το VoiceOver είναι το σύστημα ελέγχου ενεργοποίησης φωνής της Apple για iOS και είναι διαθέσιμο στο Apple TV. Όταν ενεργοποιηθεί το Apple TV θα προσπαθήσει να σας καθοδηγήσει σε όλα όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας. Απλά πατήστε το κουμπί Μενού του Siri Remote τρεις φορές για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ή πατήστε ξανά τρεις φορές για να την απενεργοποιήσετε.

Μετονομάστε το Apple TV σας

Στην οθόνη Apple TV χωρίς κουτί

Πόσες Apple TV χρειάζεστε ;.

Εάν χρησιμοποιείτε πολλές τηλεοράσεις Apple γύρω από το σπίτι σας, είναι λογικό να τους δώσετε μεμονωμένα ονόματα, ειδικά εάν ελπίζετε να χρησιμοποιήσετε κατοπτρισμό για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στη μεγάλη οθόνη. Μπορείτε να μετονομάσετε τα κουτιά Apple TV σας Ρυθμίσεις> AirPlay> Όνομα Apple TV.

Η καλύτερη συμβουλή πληκτρολογίου στην οθόνη, ποτέ

Πληκτρολόγιο Logitech K380 BTY3 Μπλε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τρέχον πληκτρολόγιο Bluetooth ως διεπαφή ελέγχου για το Apple TV σας.
Τζόνι

Ναι, είναι κουραστική γραφή με το πληκτρολόγιο οθόνης, αλλά μπορείτε να το κάνετε λίγο πιο εύκολο με αυτήν την υπέροχη συμβουλή: Όταν πληκτρολογείτε, κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή / Παύση για να αλλάξετε το πληκτρολόγιο από πεζά σε κεφαλαία ή να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε γράμμα και να πιέσετε το trackpad για πρόσβαση σε ένα μενού που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε είδους εναλλακτικές λύσεις για αυτό το γράμμα. Περισσότερες εξαιρετικές συμβουλές εισαγωγής κειμένου.

Τι είπε?

Η Natalie Portman πιο κοντά με ροζ μαλλιά

Μην χάσετε αυτά που είπαν με αυτήν την απλή συμβουλή.

Έχετε αποσπάσει την προσοχή ενώ παρακολουθείτε μια ταινία και χάσατε ένα κρίσιμο κομμάτι διαλόγου; Είναι απίστευτα κουραστικό να προσπαθήσετε να επιστρέψετε εκεί, έτσι δεν είναι; Όχι πια, απλώς ρωτήστε τη Σίρι, «Τι είπε;» και η ταινία θα γυρίσει αυτόματα σε λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Πάντα περισσότερο να μάθεις

Η Apple είναι φανταστική στη δημιουργία προϊόντων που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά μόλις τα βγείτε έξω, τοποθετώντας πιο εξελιγμένα εργαλεία που μπορείτε να μάθετε καθώς γνωρίζετε το προϊόν σας. Το Apple TV είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.