Saltar al contenido

5 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον πομπό FM σας

4 de junio de 2021

Ένας πομπός FM μπορεί να είναι ένας πολύ καλός, χαμηλού κόστους τρόπος για να αναπνέετε νέα ζωή σε ένα σηματοδοτημένο σύστημα ήχου αυτοκινήτου, επειδή είναι αρκετά εύκολο στη χρήση. Αντί να αναβαθμίσετε την κεφαλή σας ή να εγκαταστήσετε ακριβό εξοπλισμό όπως διαμορφωτή FM, ένας πομπός FM σας επιτρέπει να ανοίξετε έναν εντελώς νέο κόσμο επιλογών ακρόασης με σχετικά χαμηλό κόστος και σχεδόν χωρίς προσπάθεια. Το πρόβλημα είναι ότι οι πομποί FM δεν είναι αλάνθαστοι και δεν λειτουργούν πάντα σωστά. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πομπό FM στο αυτοκίνητό σας και ακούτε κυρίως στατικό ή παρεμβολές από πραγματικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχουμε πέντε συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την εμπειρία ακρόασης.

Γιατί να επιλέξετε πομπό FM;

Όταν οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, αντιπροσώπευαν μια αλλαγή στη θάλασσα στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι άκουγαν μουσική στα αυτοκίνητά τους. Εάν έχετε επενδύσει σε συσκευή αναπαραγωγής MP3, ακόμα και με τους περιορισμούς αποθήκευσης της ημέρας, θα μπορούσατε ξαφνικά να φέρετε εκατοντάδες ή χιλιάδες τραγούδια μαζί σας χωρίς να γεμίζετε δεκάδες κασέτες ή CD. Με τη μαζική υιοθέτηση smartphone σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεστε καν ένα ειδικό smartphone. Εάν έχετε iPhone ή Android, έχετε επίσης MP3 player και έναν τρόπο να ακούτε ραδιόφωνο μέσω Διαδικτύου στο αυτοκίνητό σας. Το πρόβλημα είναι ότι τα παλαιότερα ραδιόφωνα αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνουν πάντα έναν τρόπο σύνδεσης ενός τηλεφώνου ή μιας συσκευής αναπαραγωγής MP3, όπου βρίσκονται οι πομποί FM. Ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδέσετε ένα τηλέφωνο στην κεντρική μονάδα ενός αυτοκινήτου, πομπούς FM είναι τα χέρια κάτω ο φθηνότερος ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε. Αντί να δημιουργεί μόνιμη ενσύρματη σύνδεση, ένας πομπός FM δημιουργεί ουσιαστικά έναν προσωπικό ραδιοφωνικό σταθμό που μεταδίδει ασύρματα στο ραδιόφωνο στην κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου σας. Εάν είστε ήδη εν πλω με ολόκληρο αυτό το πράγμα πομπού FM, αλλά δεν είστε ικανοποιημένοι με την εμπειρία ποιότητας ήχου, δείτε αυτές τις πέντε συμβουλές για να εξομαλύνετε τα πράγματα:

Μάθετε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσετε: Έρευνα πριν αγοράσετε

Ένας πομπός FM με βύσμα ήχου και ρυθμιζόμενη συχνότητα

vlabo / istock / Getty
Το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο έναν πομπό FM στο αυτοκίνητό σας είναι να ξεκινήσετε πρώτα με ένα αξιοπρεπές προϊόν. Αν και οι περισσότεροι πομποί FM είναι προσιτοί, υπάρχουν μερικά αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε. Φθηνά σε βάρος των χαρακτηριστικών και ζητάτε από μια κακή εμπειρία ακρόασης. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητήσετε είναι ο χειροκίνητος συντονισμός, καθώς αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε παρεμβολές από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ορισμένοι πομποί σας επιτρέπουν μόνο να επιλέξετε από μια χούφτα προκαθορισμένων συχνοτήτων και άλλοι δεν σας επιτρέπουν να αλλάξετε καθόλου τη συχνότητα εκπομπής. Επιλέξτε έναν από αυτούς τους πομπούς FM και είστε κολλημένοι με αυτό που σας δίνουν. Οι επιλογές εισαγωγής είναι ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό που δεν σας ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι πομποί έρχονται με μια τυπική υποδοχή ήχου που μπορεί να συνδεθεί απευθείας με τη γραμμή ή την έξοδο ακουστικών μιας συσκευής αναπαραγωγής MP3, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε πομπούς που περιλαμβάνουν συνδέσεις USB, υποδοχές κάρτας SD και άλλες επιλογές. Ορισμένοι πομποί μπορούν ακόμη και να παίξουν μουσική από ένα USB stick ή μια κάρτα SD χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή συσκευή αναπαραγωγής MP3. Όλες αυτές οι δυνατότητες παρέχουν ανώτερο ήχο σε μια απλή υποδοχή ήχου.

Ορίστε τη σωστή συχνότητα: Έναρξη στα τέλη

άντρας που κρατά ραδιοφωνική κλήση μέχρι το αυτί του

Barbara Mauer / The Image Bank / Getty
Όταν βγάζετε τον πομπό FM από το πακέτο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το συντονίσετε και την κεφαλή σας στην ίδια συχνότητα. Εάν ο πομπός σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συχνότητα FM, τότε θα θέλετε να ξεκινήσετε ελέγχοντας τα άκρα του επιλογέα FM. Αυτά είναι τα μέρη που πιθανότατα θα βρείτε λίγο ελεύθερο χώρο. Αν και μπορείτε να βρείτε μια διαθέσιμη συχνότητα οπουδήποτε, οι πιο ανοιχτές περιοχές της ζώνης FM είναι κάτω των 90 MHz και άνω των 107 MHz. Ορισμένες περιοχές έχουν σταθμούς που εκπέμπουν μεταξύ 87,9 και 90 MHz και μεταξύ 107 MHz και 107,9 MHz, αλλά αυτά εξακολουθούν να είναι τα πιο εύκολα και καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε.

Δοκιμάστε άλλες συχνότητες: Αποφύγετε τις παρεμβολές από κακούς γείτονες

πύργους ραδιοφώνου

Πηγή εικόνας / Getty
Αν και είναι απαραίτητη η εύρεση μιας κενής συχνότητας, ενδέχεται να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε παρεμβολές εάν ένας ισχυρός σταθμός χρησιμοποιεί μια συχνότητα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Για παράδειγμα, διαπιστώνετε ότι τα 87,9 MHz είναι δωρεάν και καθαρά, αλλά εξακολουθούν να έχουν προβλήματα παρεμβολών. Ο λόγος πίσω από αυτόν τον τύπο παρεμβολών είναι συνήθως ένας σταθμός που είναι τόσο κοντά ή τόσο ισχυρός, που εκτοξεύεται σε κοντινές συχνότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ένας κοντινός σταθμός που χρησιμοποιεί 88,1 MHz που είναι τόσο ισχυρός που δημιουργεί εμπειρία στα 87,9 MHz. Για να αποφύγετε αυτόν τον τύπο παρεμβολών, προσπαθήστε να βρείτε έναν κενό χώρο στο καντράν που έχει γειτονικούς σταθμούς που είναι τουλάχιστον 0,2 MHz πάνω και κάτω. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τόσο μεγάλο μπλοκ, το οποίο είναι απολύτως δυνατό σε πολλές μεγάλες περιοχές του μετρό, πειραματιστείτε για να εντοπίσετε το μπλοκ με το μικρότερο ποσοστό παρεμβολών.

Χρησιμοποιήστε εξωτερικούς πόρους: Αναζητήστε άδειο εύρος ζώνης

πόροι στο Διαδίκτυο

Takamitsu GALALA Κάτω / Πηγή εικόνας / Getty
Τα κύματα αέρα είναι γεμάτα, αλλά εταιρείες που κάνουν πομπούς FM έχουν έννομο συμφέρον στην ικανοποίηση των πελατών. Για το σκοπό αυτό, ορισμένοι από αυτούς διατηρούν λίστες σταθμών FM ανά γεωγραφική περιοχή, και ορισμένοι ακόμη διαθέτουν εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε το λιγότερο πολυσύχναστο τμήμα της ζώνης FM στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε τον ίδιο τύπο έρευνας μόνοι σας, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να εκμεταλλευτείτε αυτά τα εργαλεία εάν είναι διαθέσιμα για τη γεωγραφική σας περιοχή. Ορισμένες δυνητικά χρήσιμες λίστες και εργαλεία περιλαμβάνουν:

  • Radio-Locator.com
  • SiriusXM FM Channel Finder

Αν και αυτά και παρόμοια εργαλεία είναι χρήσιμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο πραγματικός κόσμος δεν συμβαδίζει με τις προτάσεις τους. Το ζήτημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία βασίζονται σε βάσεις δεδομένων FCC και οι πληροφορίες που διαθέτουν μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από τις πραγματικές συνθήκες. Έτσι, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα εργαλείο αναζήτησης σταθμού ή ακόμα και μια εφαρμογή που εκτελεί την ίδια λειτουργία, ποτέ δεν θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα από ό, τι θα κάνατε από το να κάνετε τη δουλειά και να αναζητήσετε μόνοι σας σαφείς συχνότητες.

Σπάστε όλα: Πρέπει να χρησιμοποιείτε πομπό FM καθόλου;

Supercar στην παραλία - Sunset sky copyspace

marcoventuriniautieri / Getty Images
Μερικές φορές, τίποτα που κάνετε δεν λειτουργεί. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι εάν ζείτε σε μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή, ο ραδιοφωνικός επιλογέας μπορεί να είναι πολύ γεμάτος για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά έναν πομπό FM. Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα καταστρέψετε και να ξεκινήσετε από την αρχή. Εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει ένα ιδιαίτερα γεμάτο τοπίο FM, τότε υπάρχει πιθανότητα ένας πομπός FM να ​​μην το κόψει. Δοκιμάστε πρώτα τα εργαλεία αναζήτησης στην προηγούμενη συμβουλή. Αν λέει ότι ολόκληρη η μπάντα FM είναι γεμάτη, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και απογοήτευση πηγαίνοντας απλώς σε διαφορετική κατεύθυνση. Είτε αυτή η κατεύθυνση είναι ένας διαμορφωτής FM, μια νέα μονάδα κεφαλής, είτε αφαιρώντας φυσικά την κεραία σας για να αποτρέψετε την παρεμβολή αυτών των ενοχλητικών ραδιοφωνικών σταθμών στον πομπό σας.