Saltar al contenido

7 τρόποι χρήσης του Διαδικτύου στο αυτοκίνητό σας

12 de mayo de 2021

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό σας, πιθανότατα χάνετε. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό σας, συγχαρητήρια, οδηγείτε πολύ μπροστά από την καμπύλη. Απλά φροντίστε να κρατήσετε τα μάτια σας στο δρόμο, εκτός και αν είστε πίσω από το τιμόνι ενός επιπέδου 4 ή πέντε αυτόνομων αυτοκινήτων. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η λίστα είναι ακόμη πιο σχετική. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορεί να εκπλαγείτε όταν ακούτε ότι το Διαδίκτυο δεν είναι πλέον μόνο για αστεία γάτα. Συνδέστε το αυτοκίνητό σας στο Διαδίκτυο και οι επιλογές ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης είναι σχεδόν ατελείωτες. Στην πραγματικότητα, θα εμμείνουμε σε επτά από τους εξαιρετικούς τρόπους χρήσης του Διαδικτύου στο αυτοκίνητό σας, απλώς για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο. Και εδώ είναι:

Ditch παλιομοδίτικο ραδιόφωνο

Η ροή άπειρης μουσικής από το σύννεφο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για τη χρήση του Διαδικτύου στο αυτοκίνητό σας.
Pleasureofart / E + / Getty

Τι μας αρέσει

 • Ατελείωτες επιλογές ακρόασης

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα ασύρματα δεδομένα μπορεί να είναι ακριβό κατά τη ροή ραδιοφώνου στο Διαδίκτυο

Ακούτε ακόμα ραδιόφωνο FM; Ίσως, αλλά μάλλον όχι. Τι γίνεται με το AM Radio; Θυμάται κανείς τι είναι αυτό; Η βιομηχανία ραδιοφώνων είχε στηρίξει τις ελπίδες της στο HD Radio και προσκολλάται στις κεφαλές OEM για αγαπητή ζωή, αλλά τώρα πιθανότατα έχετε προχωρήσει στη χρήση του τηλεφώνου σας ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής στο αυτοκίνητο ή ακόμη και εγγραφείτε σε δορυφορικό ραδιόφωνο συνδρομή. Και αυτό είναι εντάξει, αν είστε εντάξει με περιορισμένη επιλογή μουσικής ή πληρώνετε για κάτι που πιθανότατα χρησιμοποιείτε μόνο στο αυτοκίνητό σας. Αν δεν είστε, λοιπόν, έρχεται το Διαδίκτυο για τη διάσωση. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο δεν είναι καθόλου ραδιόφωνο, κυρίως επειδή είναι ένας νεφελώδης όρος που καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα τρόπων ακρόασης μουσικής μέσω του Διαδικτύου. Ορισμένοι επίγειοι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ταυτόχρονες εκπομπές στο Διαδίκτυο, οι οποίες σας επιτρέπουν να ακούτε έναν σταθμό που βρίσκεται στα μισά της χώρας, ή ακόμα και στα μισά του κόσμου, μέσω της μαγείας μιας ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε μια δωρεάν, ή επί πληρωμή, ραδιοφωνική υπηρεσία διαδικτύου που προσφέρει είτε προσαρμοσμένους «σταθμούς» με τη μορφή λιστών αναπαραγωγής που είναι προσαρμοσμένες στις προσωπικές σας προτιμήσεις, είτε κατά παραγγελία πρόσβαση σε σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι που σας ενδιαφέρει να ακούσω. Ορισμένες κεντρικές μονάδες διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη για ραδιόφωνο μέσω Διαδικτύου, και ορισμένα αυτοκίνητα έρχονται ακόμη και με ενσωματωμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο (και μάλιστα λειτουργούν ως σημεία πρόσβασης Wi-Fi), τοποθετώντας όλες αυτές τις επιλογές και ακόμη πιο σωστά στα χέρια σας. Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να συνδέσετε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο του τηλεφώνου σας με την κεντρική μονάδα μέσω σύνδεσης Bluetooth ή απλώς να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να εκτελέσετε μια εφαρμογή ραδιοφώνου Διαδικτύου και να τη συνδέσετε στην κεντρική μονάδα μέσω των μέσων επιλογής σας.

Ποτέ μην χαθείτε ξανά

χάθηκε στο αυτοκίνητο

Μπορεί ένας χάρτης να εντοπίσει την τοποθεσία σας και να προτείνει την ταχύτερη διαδρομή εκεί έξω; Δεν το σκέφτηκα !.
Lori Andrews / Στιγμή / Getty

Τι μας αρέσει

 • Προσφέρει μια δωρεάν εναλλακτική λύση έναντι των ακριβών μονάδων GPS.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ορισμένες εφαρμογές χαρτογράφησης μέσω Διαδικτύου σταματούν να λειτουργούν σωστά εάν χάσετε τη σύνδεση, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί τελικά.
 • Η εμπιστοσύνη σε εφαρμογές χαρτογράφησης που βασίζονται στο Διαδίκτυο μπορεί να σας μπερδέψει, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα την κοινή λογική όταν ακολουθείτε οδηγίες.

Έρχεται το αυτοκίνητό σας με μια ενσωματωμένη επιλογή πλοήγησης; Μεγάλος! Τι γίνεται όμως όταν αυτή η ενσωματωμένη επιλογή πλοήγησης είναι ηλικίας λίγων ετών και η νέα κατασκευή δρόμου την έχει κάνει λίγο πολύ άχρηστη; Μπορείτε πάντα να πληρώσετε για μια ακριβή αναβάθμιση ή απλώς να απευθυνθείτε στο Διαδίκτυο, όπου οι δωρεάν υπηρεσίες χαρτογράφησης και σχεδιασμού διαδρομών δεν είναι σχεδόν ποτέ ξεπερασμένες. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης στροφή προς στροφή για να δείτε τι υπάρχει εκεί έξω.

Αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση

αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση

Μάλλον θα έπρεπε να είχε προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο, ε;
Ron Chapple / The Image Bank / Getty

Τι μας αρέσει

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να αποφύγετε την κυκλοφορία.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα δωρεάν δεδομένα κίνησης δεν είναι πάντα ακριβή.
 • Εφαρμογές όπως το Waze λειτουργούν μόνο όταν τα χρησιμοποιούν πολλά άτομα στην περιοχή.

Ορισμένες μονάδες πλοήγησης GPS και συστήματα ψυχαγωγίας με δυνατότητα GPS παρέχονται με μια επιλογή δεδομένων ζωντανής κίνησης, είτε περιλαμβάνονται δωρεάν είτε ως επιπλέον αγορά. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό εάν ζείτε και μετακινείστε σε μια περιοχή που βλέπει πολλή κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς σας επιτρέπει να παρακάμψετε τις κακές βροντές προτού απογοητευτείτε στη μεσαία λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου που ξαφνικά μετατράπηκε σε χώρο στάθμευσης. Εάν η μονάδα πλοήγησής σας δεν διαθέτει επιλογή ζωντανής κυκλοφορίας ή δεν θέλετε να πληρώσετε για αυτό, το Διαδίκτυο σας καλύπτει επίσης. Είτε πηγαίνετε για μια εφαρμογή, είτε απλώς διατηρείτε τα δεδομένα κίνησης που είναι διαθέσιμα δωρεάν από τις περισσότερες υπηρεσίες χαρτογράφησης και σχεδιασμού διαδρομών, και μερικές φορές επίσης από τοπικές δημοτικές πηγές, δεν υπάρχει κανένας πιο σίγουρος τρόπος για να περιορίσετε την οργή του δρόμου από το να αποφύγετε να μπείτε σε κακό καταστάσεις στην πρώτη θέση. Εφαρμογές όπως το Waze ουσιαστικά συγκεντρώνουν αυτήν τη λειτουργία, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε τη συνδυασμένη γνώση και εμπειρία εκατοντάδων ή και χιλιάδων προγραμμάτων οδήγησης στην περιοχή σας.

Ενημερωθείτε για την εργασία (ή απλώς παίξτε Hookey)

εργάζομαι στην παραλία

Ποιος χρειάζεται γραφείο όταν έχετε το Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό σας;
Britt Erlanson / Cultura / Getty

Τι μας αρέσει

 • Τι δεν σας αρέσει να εργάζεστε στην παραλία;

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι φθηνά, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο φορητός υπολογιστής σας έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί μετρημένη σύνδεση.

Μια σύνδεση στο Διαδίκτυο από κινητό hotspot, ή ακόμα και από κινητό τηλέφωνο, καθώς και φορητό υπολογιστή και κατάλληλο μετατροπέα μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε αυτοκίνητο σε κινητό γραφείο. Είτε χρειάζεται απλώς να ελέγξετε το email σας σε μια μεγάλη διαδρομή ή ένα οδικό ταξίδι, ή να πυροδοτήσετε το Citrix από την παραλία και να προσποιηθείτε ότι κάνετε πραγματικά κάποια δουλειά, το κινητό διαδίκτυο είναι εκεί που βρίσκεται.

Κρατήστε τα παιδιά διασκεδασμένα

παιδιά στο πίσω κάθισμα

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητού σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ακούσετε «Είμαστε ακόμα εκεί;».
Tetra Images / Getty

Τι μας αρέσει

 • Αυτό είναι πολύ πιο βολικό από τη μεταφορά φυσικών δίσκων.
 • Δεν χρειάζεται να ακούσετε ξανά την ίδια ταινία ή να εμφανίσετε ξανά για εκατό φορές.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Και πάλι, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι φθηνά. Ελέγξτε εάν κάποιοι πάροχοι προσφέρουν ένα πρόγραμμα που προσφέρει απεριόριστα δεδομένα ή μη δεσμευμένα δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη υπηρεσία ροής.

Ας το παραδεχτούμε. Το Διαδίκτυο παρέχει έναν τεράστιο πλούτο επιλογών ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθεισών αστείων εικόνων γάτας, αν σας αρέσει αυτό το είδος, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν στοχεύουν πραγματικά ως οδηγό. Εάν θέλετε να κατεβάσετε ξεκαρδιστικά βίντεο Youtube μέσω της σύνδεσης στο Διαδίκτυο του τηλεφώνου σας και να τα διοχετεύσετε στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας της κεφαλής σας, ενώ ταξιδεύετε στον αυτοκινητόδρομο, αυτό είναι σίγουρα το προνόμιο σας, αν και μπορεί να μην είναι η ασφαλέστερη απόφαση. Οι περισσότερες από τις επιλογές ψυχαγωγίας εντός του αυτοκινήτου – από την παρακολούθηση τηλεόρασης με μετατόπιση χρόνου έως το παιχνίδι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – είναι πολύ πιο κατάλληλες για τους επιβάτες σας, είτε ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο στη δουλειά είτε προσπαθείτε να είστε υγιείς σε ένα μακρύ οικογενειακό οδικό ταξίδι.

Βρείτε το πλησιέστερο βενζινάδικο, το μεγαλύτερο σπάγκο, το μυστήριο, κλπ …

βενζινάδικο

Θα είναι το επόμενο βενζινάδικο φθηνότερο; Μπορείτε ακόμη να φτάσετε στο επόμενο βενζινάδικο; Καλύτερα να ρωτήσετε το Διαδίκτυο !.
VanDenEsker / E + / Getty

Τι μας αρέσει

 • Υπάρχει σχεδόν ατελείωτη χρησιμότητα εδώ, με τη δυνατότητα εντοπισμού κοντινών επιχειρήσεων και εύρεσης φθηνού αερίου.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα σε αυτό.

Ορισμένες μονάδες πλοήγησης GPS διαθέτουν ενσωματωμένα δεδομένα σημείου ενδιαφέροντος (POI), αλλά τίποτα δεν ξεπερνά μια ντεμοντέ αναζήτηση Google. Ορισμένες κεντρικές μονάδες έρχονται ακόμη και με αυτόν τον τύπο λειτουργικότητας, όπου μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένες πληροφορίες μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο, αλλά γιατί να μην ανοίξετε το Yelp για ένα καλό εστιατόριο στη διαδρομή σας ή να ελέγξετε το Gas Buddy για να δείτε πού βρίσκεται το φθηνότερο αέριο ;

Ξεκλειδώστε το δυναμικό της τηλεματικής

τηλεματική αυτοκινήτου

Θέλετε να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας ή να το ξεκινήσετε από απόσταση; Υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό !.
Don Bayley / E + / Getty

Τι μας αρέσει

 • Η τηλεματική μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ ευκολότερη και ακόμη και να σας βγάλει από τις εμπλοκές.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Αυτή είναι μια πιο εξειδικευμένη επιλογή, επειδή δεν έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όλα τα οχήματα.

Πρόκειται για μια τεράστια κατηγορία και είναι πραγματικά το τελικό – γιατί το αυτοκίνητό σας και το Διαδίκτυο είναι δύο υπέροχα πράγματα που πάνε υπέροχα μαζί. Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα τηλεματικής με ενσωματωμένα κυψελοειδή ραδιόφωνα, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να κάνετε οτιδήποτε από το ξεκλείδωμα των θυρών σας εάν αφήσετε τα κλειδιά σας μέσα, σφίξτε το κέρατο εάν χάσατε εντελώς το αυτοκίνητο ή ακόμη και να κλείσει τον κινητήρα εάν το όχημα είχε κλαπεί. Άλλες ενσωματωμένες δυνατότητες συστήματος τηλεματικής και ψυχαγωγίας είναι διαθέσιμες μόνο εάν έχετε μαζί σας τη δική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως οι ενσωματωμένες εφαρμογές ραδιοφώνου διαδικτύου που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Τελικά, η εμπειρία σας στο Διαδίκτυο μέσα στο αυτοκίνητο είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε αρκετά αν προσπαθήσετε.