Saltar al contenido

AirPods Pro Get Touch Controls, αλλά αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει νέα προβλήματα

26 de noviembre de 2022
  • Τα πρόσφατα ανακοινωθέντα ακουστικά AirPods Pro της Apple διαθέτουν χειριστήρια αφής, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αλλάζουν την ένταση με ένα σάρωση του δακτύλου τους.
  • Το προηγούμενο AirPods Pro δεν διέθετε μέθοδο για την αλλαγή της έντασης του ήχου.
  • Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν μια νέα θήκη φόρτισης, αλλά θα μπορούσαν αυτά τα χειριστήρια αφής να είναι προβληματικά για μερικούς ανθρώπους;

Τα ενημερωμένα AirPods Pro της Apple διαθέτουν χειριστήρια αφής για πρώτη φορά, αλλά δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την προοπτική να σύρουν τα αυτιά τους για να αλλάξουν την ένταση της μουσικής τους. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα AirPods, τα ανανεωμένα AirPods Pro έχουν περιοχές ευαίσθητες στην αφή, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τις σύρουν για να αυξήσουν και να μειώσουν την ένταση όταν χρειάζεται. Όμως, όπως όλες οι διεπαφές αφής, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα παρερμηνείας των αγγιγμάτων και των αγγίξεων, οδηγώντας ενδεχομένως σε λανθασμένες εισόδους—και πολύ δυνατό ήχο. «Η ενσωμάτωση των χειριστηρίων αφής για την ένταση είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο νέο AirPods Pro», είπε ο Weston Happ, Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων στο Merchant Maverick, στο Lifewire μέσω email. «Η μη προβλεπόμενη απόρριψη εισόδου και η διαδικασία swipe-to-adjust θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλά βαθμονομημένη, επειδή τυχόν εσφαλμένες αναγνώσεις ή παραλείψεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα δυνατές αυξήσεις της έντασης του ήχου», πρόσθεσε.

Καλωσόρισμα Βελτιώσεις

Τα νέα AirPods Pro ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Apple στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου έγιναν επίσης ανακοινώσεις για τη νέα σειρά iPhone 14 και τρία νέα Apple Watch. Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra και ένα ανανεωμένο Apple Watch SE. Η ανανέωση των AirPods Pro της Apple έφερε αλλαγές που προσφέρουν βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων νέων χειριστηρίων έντασης. Πέρα από την προσθήκη ευαισθησίας αφής, η Apple λέει ότι τα AirPods Pro της διαθέτουν πλέον βελτιωμένες λειτουργίες ακύρωσης ενεργού θορύβου και διαφάνειας χάρη σε ένα νέο τσιπ H2. Η θήκη φόρτισης απέκτησε επίσης ένα ηχείο, ώστε να μπορεί να αναπαράγει έναν ήχο όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να τον εντοπίσουν χρησιμοποιώντας το Find My Network, μια λειτουργία που έχει ήδη αποδειχθεί δημοφιλής. Η Carolina Milanesi, αναλύτρια τεχνολογίας καταναλωτών στο Creative Strategies, σχολίασε στο Twitter ότι η βελτιωμένη ενσωμάτωση AirPods Pro Find My θα «να είσαι σωτήριος» στο σπίτι της. Ενώ κάποιοι πουλήθηκαν χειριστήρια έντασης ήχου που βασίζονται στην αφή από τη στιγμή που η Apple ανακοίνωσε τη δυνατότητα, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η ενημέρωση είναι αρκετή για να εγγυηθεί την δαπάνη 249 $. Ο Brian Stucki, Αντιπρόεδρος της εταιρείας φιλοξενίας Mac MacStadium, δήλωσε μέσω Twitter ότι αποσύρθηκε από μια προγραμματισμένη αγορά AirPods Pro επειδή το τρέχον ζεύγος του είναι επαρκές, προσθέτοντας ότι «θα χαρεί να βάλει χρήματα σε ένα βελτιωμένο ζευγάρι» όταν χαλάσουν τα παλιά του. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η συμπερίληψη μιας κατάλληλης δυνατότητας ελέγχου έντασης είναι αρκετή για να εγγυηθεί την ενημέρωση, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη νέα δυνατότητα που προστέθηκε σε αυτό το νέο ενημερωμένο μοντέλο. Ο YouTuber Justine Ezarik, ένας από τους λίγους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το νέο AirPods Pro αποκάλεσε τη διεπαφή αφής «πραγματικά φοβερή».

Κοντινό πλάνο στο στέλεχος του Apple AirPods Plus.

Για πολλούς, το να μπορούν να ελέγχουν την ένταση χωρίς να αγγίζουν τη συσκευή τους είναι αρκετός λόγος για να αντιμετωπίσουν τυχόν αγγίγματα ή σάρωση που διαβάζονται λάθος από τα ίδια τα ακουστικά. Σε μια συνέντευξη μέσω email στο Lifewire, ο Milanesi πρόσθεσε ότι οι τυχαίες εισροές είναι πιθανό να είναι «αρκετά περιορισμένες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγγίζουν πραγματικά τα AirPods τους μόλις μπουν, εκτός αν θέλουν να κάνουν κάτι». Ωστόσο, πρόσθεσε, «θα είναι ενδιαφέρον πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το μπαρ». Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι τα χειριστήρια αφής που είναι συνδεδεμένα στα ακουστικά μπορεί να είναι προβληματικά. «Η ρύθμιση της έντασης με κτύπημα και χτυπήματα σε μια τόσο μικρή επιφάνεια μπορεί να είναι δύσκολη και γενικά, δεν είναι μια λειτουργία που έχει γίνει καλά σε πολλά άλλα προϊόντα», είπε ο Luke Pearce, Senior Analyst στο CCS Insight, στο Lifewire μέσω email. Πρότεινε επίσης, «για μερικούς, ο έλεγχος της έντασης του Apple Watch και του iPhone μπορεί να είναι πιο φυσικός» παρά τη νέα δυνατότητα. «Η Apple μπορεί να το έκανε λίγο πιο σκόπιμα, έτσι ώστε το τυχαίο άγγιγμα να μην το επηρεάσει», σημειώνει ο Milanesi. Εάν η Apple διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι αναφέρουν ότι τα AirPods Pro τους κάνουν πράγματα που δεν σκοπεύουν λόγω τυχαίων πατημάτων και ολισθήσεων, η εταιρεία θα μπορούσε να διορθώσει αυτά τα προβλήματα με μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού για να καλέσει τα πράγματα ξανά.