Saltar al contenido

Autodesk ReCap

22 de abril de 2021

Το Autodesk ReCap σημαίνει «Reality Capture» και είναι ένα πρόγραμμα εργασίας με πραγματικά σύννεφα σημείου από σαρώσεις λέιζερ. Η σάρωση με λέιζερ είναι μια μέθοδος για τη χρήση ενός προβαλλόμενου λέιζερ για τη δημιουργία εικονικών αναπαραστάσεων οποιουδήποτε υπάρχοντος χώρου ή αντικειμένου χρησιμοποιώντας μια συλλογή «σημείων» που έχουν απόσταση και υψόμετρο από το ίδιο το λέιζερ. Κάθε σάρωση δημιουργεί χιλιάδες σημεία (δηλ. Ένα σύννεφο σημείων) και αυτές οι κουκκίδες μπορούν να θεωρηθούν ως απλοποιημένο μοντέλο των σαρωμένων αντικειμένων σας. Σκεφτείτε το ως σόναρ ή ηχοδιάταξη, αλλά χρησιμοποιώντας φως για να περιγράψετε τα φυσικά αντικείμενα αντί για τους ήχους.

Τεχνολογικά πλεονεκτήματα

Η τεχνολογία υπήρχε εδώ και λίγο καιρό, αλλά προχωρά με τεράστιο ρυθμό. Έννοιες όπως η χαρτογράφηση κινητών συσκευών (λέιζερ τοποθετημένα σε οχήματα) και τα μεγάλα βήματα που έγιναν στην ακρίβεια του εξοπλισμού και των τεχνικών εναέριας και επίγειας σάρωσης έχουν φέρει αυτήν την τεχνολογία σε γενική χρήση. Δεν είναι ασυνήθιστο για τη σάρωση μιας μόνο περιοχής, για παράδειγμα ένα μπλοκ πόλης ή ένα τερματικό αεροδρομίου, να περιέχει δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων. Τα αρχεία είναι τεράστια και χρειάζονταν πάντα εξειδικευμένο λογισμικό για την προβολή, τον χειρισμό και την επεξεργασία των σύννεφων.

Autodesk ReCap

Το λογισμικό ReCap της Autodesk είναι ένα απλό στη χρήση πακέτο που σας επιτρέπει να ανοίγετε απευθείας αρχεία cloud point και, με τη βοήθεια μερικών προσαρμόσιμων ρυθμίσεων εισαγωγής, φιλτράρετε δεδομένα που δεν χρειάζεστε και εργάζεστε με τα αρχεία σας σε πιο εύχρηστο μέγεθος. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα σημεία δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ένα προϊόν Autodesk, τα σημεία μπορούν να εξαχθούν ή να εισαχθούν σε όλα τα άλλα προϊόντα Autodesk. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο σημείου ReCap για να καθαρίσετε μια σάρωση ενός υπάρχοντος κτιρίου και, στη συνέχεια, να το εισαγάγετε στο Revit για να ξεκινήσετε μια ακριβή σχεδίαση 3D BIM, όπου μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν διενέξεις με υπάρχοντα στοιχεία. Παρομοίως, μπορείτε να εισαγάγετε ένα σύννεφο εκκαθάρισης ReCap στο Civil 3D και να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σημειακού νέφους για να δημιουργήσετε επιφάνειες κ.λπ. για τις υπάρχουσες συνθήκες του ιστότοπού σας σε επίπεδο ακρίβειας που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ και σε λίγα λεπτά. Η τεχνολογία προσφέρεται εύκολα σε μηχανικές και μεταποιητικές βιομηχανίες. Μπορείτε να κάνετε μια πραγματική λήψη οποιουδήποτε υπάρχοντος τμήματος, όπως ένα κολάρο σωλήνα, στο οποίο πρέπει να συνδεθείτε, αλλά δεν έχετε παραμέτρους σχεδίασης. Με αυτήν την τεχνολογία, μπορείτε να επικαλύψετε το νέο σας μέρος ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος, την τοποθέτηση οπών, κ.λπ. με απαιτητικές ανοχές, όλα με λίγα κλικ.

Ευχρηστία

Το λογισμικό ReCap είναι απλό στη χρήση. Επιλέξτε ένα αρχείο σημείου για εισαγωγή και προστίθεται σε ένα νέο έργο ReCap. Η δομή του έργου σάς επιτρέπει να διασπάσετε τη σάρωση σας σε διαχειρίσιμα κομμάτια και να εργάζεστε μόνο με τα δεδομένα που χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή. Έτσι, εάν είχατε πλήρη σάρωση ενός μπλοκ πόλης, θα μπορούσατε να αναλύσετε τα δεδομένα σε συγκεκριμένες ημέρες σάρωσης δεδομένων ή ακόμη και ανά τύπο αντικειμένου, όπως κτίρια σε ένα σετ και δέντρα σε άλλο. Αφού επιλέξετε τα αρχεία για εισαγωγή στο έργο σας, εφαρμόστε φίλτρα στα δεδομένα. Τα φίλτρα σάς επιτρέπουν να ορίσετε εξωτερικά όρια στα δεδομένα σας, οπότε αν θέλετε μόνο μια συγκεκριμένη περιοχή της σάρωσης, απλώς επιλέξτε ένα όριο που τελειώνει κοντά του και δεν εισάγονται όλα εκτός του κουτιού. Το ReCap θα σας επιτρέψει επίσης να εφαρμόσετε «φίλτρα θορύβου» που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τις αδέσποτες λήψεις που μπορεί να έχουν ληφθεί από τη σάρωση. Αφού τα δεδομένα σας είναι στο ReCap, μπορείτε να ξεκινήσετε επιλογές για αυτό που θέλετε να καθαρίσετε, να προβάλετε, να τροποποιήσετε κ.λπ. χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία επιλογής, όπως επιλογή παραθύρου, επιλογή βάσει χρώματος και ακόμη και επίπεδη επιλογή. Το τελευταίο εργαλείο είναι χρήσιμο ειδικά όταν εργάζεστε με κατασκευές όπως κτίρια και δρόμους. Κάνοντας απλώς κλικ στο Επίπεδη επιλογή εικονίδιο και στη συνέχεια επιλέγοντας μερικά σημεία στην οθόνη, το λογισμικό θα επιλέξει όλα τα σημεία σε αυτό το επίπεδο (δηλαδή έναν τοίχο) και θα φιλτράρει όλα τα άλλα ώστε να μπορείτε να εργαστείτε μόνο με τα συγκεκριμένα δεδομένα που θέλετε.

Κόστος

Εάν η εταιρεία σας διαθέτει κάποια από τις Autodesk Design Suites, το ReCap είναι ένα τυπικό πρόγραμμα για όλους: Κτίριο, Υποδομή, Προϊόν – δεν έχει σημασία. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει το ReCap στο σύστημά σας.