Saltar al contenido

CDisplay αρχειοθετημένα αρχεία κόμικς

22 de abril de 2021

Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Τα αρχεία CBR και CBZ είναι αρχεία αρχειοθετημένων κόμικ CDisplay.
  • Ανοίξτε ένα με CBR Reader, CDisplay Ex, Caliber ή Manga Reader.
  • Μετατροπή σε μορφές eBook όπως PDF, EPUB ή MOBI με CloudConvert ή B1 Online Archiver.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τι είναι τα αρχειοθετημένα αρχεία κόμικς (CBR, CBZ, CB7 κ.λπ.), πώς να ανοίξετε ένα και πώς να μετατρέψετε ένα σε μια πιο αναγνωρίσιμη μορφή eBook όπως EPUB ή MOBI.

Τι είναι τα αρχεία CBR και CBZ;

Τα αρχεία αρχειοθετημένων κόμικς CDisplay περιέχουν σελίδες κόμικς σε μορφές εικόνας όπως PNG, JPEG, BMP και GIF. Οι εικόνες αποθηκεύονται σε συμπιεσμένη μορφή αρχειοθέτησης, έτσι ώστε όλες να μπορούν να προβληθούν διαδοχικά, μέσα από ένα πρόγραμμα ανάγνωσης κόμικς ή μια εφαρμογή. Τα αρχεία κόμικς μπορούν να υπάρχουν σε ένα αρχείο RAR, ZIP, TAR, 7Z ή ACE συμπιεσμένο. Κάθε μορφή, λοιπόν, πηγαίνει με διαφορετικό όνομα, όπως το CDisplay RAR Αρχειοθετημένο βιβλίο κόμικς (CBR) εάν οι εικόνες είναι αποθηκευμένες σε μορφή RAR ή CDisplay φερμουάρ Αρχειοθετημένο βιβλίο κόμικς (CBZ) εάν το αρχείο χρησιμοποιεί τη μορφή ZIP.

kalodiozois / Lara Antal
Το ίδιο σχήμα ονομασίας ισχύει για αρχεία CBT (συμπιεσμένο TAR), CB7 (συμπιεσμένο 7Z) και CBA (συμπιεσμένο ACE). Όπως μπορείτε να δείτε, η επέκταση αρχείου ή πιο συγκεκριμένα το τελευταίο γράμμα της επέκτασης αρχείου, σας λέει με ποια μορφή συμπιέστηκε το αρχείο CDisplay. Αυτά τα γράμματα επέκτασης αρχείου είναι επίσης συντομογραφίες για άσχετους τεχνολογικούς όρους. Δείτε την τελευταία ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχειοθετημένο αρχείο κόμικς

Το αρχείο κόμικς CBR είναι ανοιχτό στο CBR Reader

Τα αρχεία που χρησιμοποιούν τη μορφή αρχειοθετημένου κόμικ CDisplay – είτε CBR, CBZ, CBT, CB7 ή CBA – μπορούν όλα να ανοίξετε χρησιμοποιώντας το CBR Reader, ένα δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης μορφής κόμικς. Ένα άλλο δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα αναγνώστης κόμικς, το CDisplay Ex (το οποίο δημιουργήθηκε από τον David Ayton, ο οποίος διαδόθηκε το σχήμα ονομασίας κόμικς), υποστηρίζει όλες τις ήδη αναφερόμενες μορφές εκτός από το CBA Το GonVisor είναι ένας άλλος δωρεάν αναγνώστης που μπορεί να ανοίξει σχεδόν όλους αυτούς τους τύπους αρχείων. Ορισμένα άλλα δωρεάν ανοιχτήρια CBR και CBZ για Windows ή / και Mac περιλαμβάνουν Caliber, Sumatra PDF, Manga Reader, ComicRack και Simple Comic. Οι χρήστες Linux μπορεί να τους αρέσουν το MComix. Ορισμένοι από αυτούς τους αναγνώστες CBx, όπως το GonVisor, μπορούν επίσης δημιουργώ ένα αρχείο CBR ή CBZ από μια συλλογή εικόνων, το οποίο είναι εξαιρετικά βολικό αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας κόμικ χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις δημοφιλείς μορφές. Ένας αποκλειστικός αναγνώστης eBook είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε και να διαβάσετε ένα αρχείο CBR, CBZ, CBT, CB7 ή CBA, αλλά αν σας ενδιαφέρει, οι εικόνες και άλλα δεδομένα που αποτελούν το βιβλίο μπορούν να εξαχθούν και να προβληθούν μεμονωμένα . Αυτό λειτουργεί γιατί, όπως μάθατε παραπάνω, αυτά τα αρχεία κόμικς είναι απλά μετονομαζόμενα αρχεία αρχειοθέτησης.

Περιεχόμενα ενός αρχείου CBR στο 7-Zip

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο ο τίτλος των εικόνων είναι κανονικά, το άνοιγμα ενός αρχείου κόμικ με αυτόν τον τρόπο δεν εγγυάται ότι τα αρχεία εικόνας θα είναι στη σωστή σειρά προβολής. Αυτό είναι μόνο ένα χρήσιμο πράγμα, τότε, εάν θέλετε να τραβήξετε μια εικόνα ή δύο, μην καταναλώνετε το κόμικ όπως συνήθως προορίζεται. Για να ανοίξετε ένα αρχείο CBZ, CBR, CBT, CB7 ή CBA με αυτόν τον τρόπο, εγκαταστήστε ένα δωρεάν εργαλείο εξαγωγής αρχείων όπως το 7-Zip ή το PeaZip. Στη συνέχεια, απλώς κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο CDisplay Archive Comic Book έχετε και επιλέξτε να το ανοίξετε στο πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων. Αυτό γίνεται μέσω του 7-φερμουάρ > Ανοίξτε το αρχείο επιλογή εάν χρησιμοποιείτε 7-Zip, αλλά είναι πολύ παρόμοιο σε άλλα προγράμματα.

Κινητές αρχειοθετημένες συσκευές ανάγνωσης κόμικ

Αν σας αρέσει να διαβάζετε τα κόμικ σας εν κινήσει, τα CDisplayEx, Astonishing Comic Reader και ComicRack είναι δωρεάν συσκευές ανάγνωσης CBR / CBZ για συσκευές Android. Το iComix και το Manga Storm CBR είναι μερικά δωρεάν για iPhone, και το Chunky Comic Reader και το ComicFlow λειτουργούν στο iPad για να ανοίξουν αρχεία CBZ και CBR.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχειοθετημένο αρχείο κόμικς

Επιλογή μετατροπής CBR σε PDF σε Sumatra PDF

Εάν έχετε ήδη ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που μπορεί να ανοίξει ένα από αυτά τα αρχεία κόμικς, τότε η μετατροπή του σε άλλη μορφή είναι πολύ απλή. Το Sumatra PDF, για παράδειγμα, μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία CBR σε PDF. Το Caliber μετατρέπει τα CBR σε EPUB, DOCX, PDB και πολλές άλλες μορφές. Ελεγξε το Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή επιλογές σε οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία για τη μορφή προορισμού που επιθυμείτε.

Επιλογές μετατροπής CBR στο CloudConvert

Εάν δεν έχετε αναγνώστη CBR ή CBZ ή εάν το αρχείο κόμικς σας είναι αρκετά μικρό για γρήγορη μεταφόρτωση, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Zamzar ή το CloudConvert. Αυτά είναι δύο παραδείγματα δωρεάν μετατροπέων αρχείων που υποστηρίζουν τη μετατροπή αρχείων CBR & CBZ στο διαδίκτυο σε μορφές όπως PDF, PRC, MOBI, LIT, AZW3 και άλλα. Το B1 Archive είναι ένας ιστότοπος παρόμοιος με τους δύο που μόλις αναφέρθηκαν, οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν αρχεία CB7, CBR, CBT και CBZ σε άλλες μορφές. Εάν πρέπει απολύτως να αποθηκεύσετε το αρχείο κόμικς εκτός CBR / CBZ σε μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές CBR ή CBZ, αλλά κανένας από αυτούς τους μετατροπείς δεν λειτουργεί σωστά, θυμηθείτε ότι έχετε την επιλογή εξαγωγής των εικόνων με ένα αρχείο Εξαγωγέας όπως συζητήσαμε παραπάνω και στη συνέχεια να δημιουργήσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το GonVisor.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις συντομογραφίες

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές επεκτάσεις αρχείων που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες από αυτές ανήκουν επίσης σε άσχετους όρους τεχνολογίας που τους χρησιμοποιούν ως ακρωνύμια. Για παράδειγμα, ορισμένα αρχεία CBT ενδέχεται να είναι Εκπαίδευση με βάση υπολογιστή αρχεία, όχι αρχεία συμπιεσμένων κόμικς TAR. Αυτοί οι τύποι αρχείων CBT δεν περιέχουν εικόνες κόμικς, φυσικά, αλλά είναι κάποιο είδος εγγράφου ή δεδομένων πολυμέσων και θα λειτουργούν μόνο με οποιοδήποτε εργαλείο το δημιούργησε. Το CBT είναι επίσης αρκτικόλεξο για πλήρες δυαδικό δέντρο, βασική εκπαίδευση, εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ευρυζωνικής Cisco και δοκιμή βάσει υπολογιστή.

Το CBR σημαίνει επίσης σταθερός ρυθμός bit, συλλογισμός βασισμένος στον πυρήνα, δρομολόγηση βάσει περιεχομένου, και μπορεί να το φτάσει κανείς.

Η CBA μπορεί επίσης να σημαίνει διεύθυνση διαύλου ελέγχου, ενεργά buffer τρέχοντα, σύνθετη έκρηξηένασυνέλευση, ή ανάλυση συμπεριφοράς κλήσεων.

Το CBZ είναι επίσης αργό Cyber ​​Boxing Zone.