Saltar al contenido

CES 2021: Λιγότερο άγχος, χαλάρωση και ύπνος καλύτερα

23 de mayo de 2021

Βασικές επιλογές

  • Μία από τις τάσεις που θα δούμε στο 2021 Consumer Electronics Show είναι η αύξηση της τεχνολογίας ευεξίας.
  • Οι τεχνολογικές καινοτομίες ευεξίας περιλαμβάνουν φορητά, μαξιλάρια, εσωτερικούς κήπους και πολλά άλλα.
  • Οι ειδικοί λένε ότι η τεχνολογία ευεξίας μας επιτρέπει να ελέγξουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία με απλούστερους τρόπους.
Oscar Wong / Getty Images
Το 2021 Consumer Electronics Show (CES) θα είναι εικονικό φέτος, αλλά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όλα τα τελευταία νέα προϊόντα τεχνολογίας και τάσεις. Πολλά προϊόντα προσανατολίζονται στην κατηγορία ευεξίας φέτος, καθώς η ανάγκη για αύξηση της ευεξίας μας έχει καταστεί προτεραιότητα περισσότερο από ποτέ. Από μοναδικά φορητά έως μαξιλάρια υψηλής τεχνολογίας και έναν ολιστικό κήπο, οι ειδικοί λένε ότι η τεχνολογία ευεξίας που θα κάνει το ντεμπούτο της στο CES 2021 παρουσιάζει μια ευρύτερη τάση στον κλάδο που κινείται προς την εξατομίκευση των συνηθειών μας μέσω της τεχνολογίας. «Η τεχνολογία ευεξίας είναι τόσο σημαντική για αυτό το έτος και πέρα, διότι μας επιτρέπει να συμμετέχουμε πιο εύκολα σε συμπεριφορές υγιεινού τρόπου ζωής που βοηθούν στην παράταση της ζωής μας χωρίς ασθένεια», έγραψε ο Michael D. Ham, συνιδρυτής και COO του Pure365, σε ένα email στο Σωσίβιο.

Φορέματα ευεξίας

Ενώ τα φορετά δεν είναι κάτι καινούργιο στην τεχνολογική σκηνή, τα φορετά που επικεντρώνονται στην ευεξία γίνονται πιο δημοφιλή, όπως φαίνεται στις προεπισκοπήσεις προϊόντων στο CES 2021 φέτος. Οι ειδικοί λένε ότι τα φορητά μπορούν να μας δώσουν δεδομένα υγείας και πρόοδο στην υγεία μας σε πραγματικό χρόνο. «Η άλλη αλλαγή που συμβαδίζει [wellness technology] είναι μια μεγαλύτερη κατανόηση του πώς είναι η εξατομικευμένη «ευεξία», «έγραψε η Sophie Welsman, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας και συμβουλευτικής στο The Sound, Σωσίβιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Η τεχνολογία που βοηθά τους ανθρώπους να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν δεδομένα για να εξατομικεύσουν τις συνήθειες ευεξίας τους (είτε αυτό είναι να τρώνε, πόσο καιρό να κοιμηθούν, πότε ή πώς να ασκηθούν ή πόσο επιτυχής ήταν ο διαλογισμός τους) πρόκειται να διαδραματίσει συνεχή ρόλο.

Ένα άτομο που χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή σε ένα τραπέζι κουζίνας φορώντας ένα Cove φορετό.

Ευγενική προσφορά του Cove
Ένα από αυτά τα φορετά υπόσχεται να είναι το «μέλλον της αυτο-φροντίδας». Δημιουργήθηκε από την Feelmore Labs, η Cove στοχεύει στη μείωση του άγχους και του άγχους (κάτι που πολλοί από εμάς βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο.) Η συσκευή λειτουργεί εφαρμόζοντας απαλές δονήσεις πίσω από τα αυτιά, επιτρέποντας στη φυσική βιολογική διαδρομή μεταξύ του δέρματος και του εγκεφάλου να ενεργοποιήσει το μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει το άγχος, οδηγώντας σε μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας. Στη συνέχεια, υπάρχει το BLADE, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία SOUL, η οποία ονομάζεται ως Fitbit για το αυτί σας. Η συσκευή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει την κίνηση του σώματός σας για να παρέχει συμβουλές καθοδήγησης σε πραγματικό χρόνο, όπως συμβουλές σχετικά με τη φόρμα λειτουργίας, το πλάτος των βημάτων και τη βελτίωση της συνολικής απόδοσής σας ενώ εργάζεστε.

Επιστροφή στα βασικά

Σε μια νέα χρονιά όπου έχουμε ακόμα πολύ χρόνο στα χέρια μας, πολλοί αναλαμβάνουν νέα χόμπι, όπως η κηπουρική, για να διατηρηθούν απασχολημένοι και να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε κάτι που τους αρέσει. Οι ειδικοί λένε ότι η ευεξία δεν περιλαμβάνει μόνο τη σωματική υγεία αλλά και την επανασύνδεση με τα βασικά, όπως η φύση.

Ένας εσωτερικός κήπος από τον Gardyn.

Ευγενική προσφορά του Gardyn
«Είμαι ενθουσιασμένος για την τεχνολογία ευεξίας που δεν επικεντρώνεται μόνο στη σωματική υγεία αλλά και μας βοηθά να επανασυνδεθούμε με τον φυσικό μας κόσμο μέσω βιοφιλικών αρχών σχεδιασμού (δηλ. Εσωτερικών κήπων, τέχνης / εικόνων, ηχητικών τοπίων)», έγραψε ο Ham. «Όταν είμαστε σε θέση να συνδεθούμε με τη φύση σε καθημερινή βάση, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα από πού προέρχεται η καλή υγεία». Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα κάθετης παραγωγής εσωτερικού χώρου θα κάνει το ντεμπούτο του στο CES 2021. Η Gardyn χρησιμοποιεί ένα νέο είδος τεχνολογίας που ονομάζεται hybriponic technology για να παρέχει πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα στα σπίτια μας. Πλήρης με μια βοηθητική εφαρμογή που βασίζεται σε AI, το σύστημα μπορεί να αναπτύξει έως και 30 εγκαταστάσεις ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας ενσωματωμένο φωτισμό LED και δεξαμενή νερού έξι γαλονιών που είναι πλήρως αυτόνομη για εβδομάδες χωρίς να προσθέσει νερό.

Ένας καλός ύπνος

Φυσικά, ένας από τους κρίσιμους παράγοντες για τη συνολική υγεία και ευεξία σας είναι ο ύπνος και η τεχνολογία ύπνου είναι τεράστια στη CES φέτος. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ενήλικες χρειάζονται επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου ανά διανυκτέρευση για την καλύτερη υγεία και ευεξία. Πολλοί από εμάς πιθανότατα είχαμε αϋπνίες νύχτες τον περασμένο χρόνο, αλλά οι εταιρείες τεχνολογίας που εμφανίστηκαν στη φετινή CES προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη συλλογική μας έλλειψη ύπνου. Ένα τέτοιο έξυπνο μαξιλάρι ψάχνει να λύσει το πρόβλημα των ανήσυχων κοιμισμένων ρυθμίζοντας αυτόματα το ύψος του για να φιλοξενήσει τη θέση ύπνου ενός ατόμου καθώς κοιμάται. Το AirCozy Interactive Smart Pillow έχει ακόμη μια λύση για τους ροχαλητές: μπορεί να ανιχνεύσει ροχαλητό και να ανακινεί απαλά το μαξιλάρι πάνω-κάτω για να σας σταματήσει από το ροχαλητό ενώ σας ενθαρρύνει να κοιμηθείτε στο πλάι σας και όχι στην πλάτη σας. Θέλουν περισσότερα? Δείτε όλη την κάλυψη του CES 2021 εδώ.