Saltar al contenido

DuckDuckGo εναντίον Google

12 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Παρά τις προσπάθειες άλλων, καταλήγει σε δύο μηχανές αναζήτησης που συναγωνίζονται: Google και DuckDuckGo. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σας, το Google μπορεί να μην είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης. Το DuckDuckGo κερδίζει γρήγορα χρήστες λόγω της εστίασης του απορρήτου του, ειδικά σε αντίθεση με τα μάτια της Google. Ελέγξαμε τις μηχανές αναζήτησης για εσάς, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε τις καλύτερες με βεβαιότητα.

Συνολικά ευρήματα

Google

 • Τα καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης.
 • Πολλαπλές λειτουργικές ενσωματώσεις.
 • Εξατομικευμένα αποτελέσματα.

DuckDuckGo

 • Οι περισσότερες ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης.
 • Καθαρή διεπαφή.
 • Εύχρηστος.

Για πολλούς, το Google μοιάζει με τον ελαφρώς δυσάρεστο συνάδελφο με τον οποίο όλοι ανεβάζουν επειδή κάνουν καλή δουλειά. Ο βαθμός στον οποίο σας παρακολουθεί η Google είναι τόσο εκπληκτικός όσο είναι ενδημικός στη χρήση των υπηρεσιών του. Το DuckDuckGo βρίσκεται στο παιχνίδι απορρήτου εδώ και χρόνια. Ο ισχυρισμός του DuckDuckGo για τη φήμη είναι ότι δεν παρακολουθεί σχεδόν τίποτα για εσάς. Αλλά αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες αναζήτησης.

Αναζήτηση: Ισχυρά αποτελέσματα

Google

 • Παρέχει ακριβή αποτελέσματα με την υψηλότερη ταχύτητα.
 • Εξατομικεύει τα αποτελέσματα με βάση το ιστορικό περιήγησής σας.
 • Μερικές φορές ξέρει τι σκέφτεστε πριν το κάνετε.

DuckDuckGo

 • Τα καλά αποτελέσματα αναζήτησης στις περισσότερες περιπτώσεις.
 • Καινοτόμα κτυπήματα κατευθύνουν την αναζήτησή σας σε συγκεκριμένους ιστότοπους.
 • Τα αποτελέσματα είναι μερικές φορές ανακριβή ή κακά.

Οι αναζητήσεις του Google είναι αναμφισβήτητα κορυφαίες. Η μηχανή αναζήτησης έχει μια αναμφισβήτητη διαίσθηση για αυτό που πραγματικά θέλατε να αναζητήσετε. Μπορεί να αποκωδικοποιήσει μια αναστατωμένη σειρά από ορθογραφικά λάθη όρους αναζήτησης και, κατά κάποιον τρόπο, να επιστρέψει ακριβώς αυτό που ελπίζατε. Αυτό καθιστά δυνατή την παρακολούθηση όλων: τα ταχύτερα και πιο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης. Αλλά δεν είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη. Τα κτυπήματα του DuckDuckGo είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό της μηχανής αναζήτησης. Ονομάστηκε μετά από το θαυμαστικό που προχωρά σε ένα χτύπημα, τα κτυπήματα είναι συμβολοσειρές κειμένου που ανακατευθύνουν τους όρους αναζήτησης στην εσωτερική αναζήτηση ενός συγκεκριμένου ιστότοπου. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αναζητήσετε μια ταινία στο IMDb, πληκτρολογήστε το ! imdb bang και μετά το όνομα της ταινίας. Το ερώτημα αποστέλλεται στο IMDb και ανακατευθύνεστε στη σελίδα αποτελεσμάτων στο imdb.com.

Απόρρητο: Κάποιος σας παρακολουθεί

Google

 • Παρακολουθεί κάθε κίνηση που κάνετε, ακόμα και όταν αφήνετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.
 • Πωλεί διαφημίσεις βάσει πληροφοριών χρήστη.
 • Το κύριο μέλημα είναι οι διαφημιστές, όχι οι ερευνητές.

DuckDuckGo

 • Δεν παρακολουθεί τους χρήστες ούτε αποθηκεύει αποτελέσματα αναζήτησης.
 • Η πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία του απορρήτου των χρηστών.
 • Καμία υπηρεσία Ιστού δεν σημαίνει ενοποίηση μεταξύ υπηρεσιών.

Το Google αποθηκεύει και παρακολουθεί τα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρακολουθεί επίσης περισσότερα, όπως την τρέχουσα τοποθεσία σας, τα αναλυτικά στοιχεία της ιστοσελίδας και το ιστορικό περιήγησης στον ιστό. Η Google είναι πιθανώς ο μεγαλύτερος ιχνηλάτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην καταγεγραμμένη ιστορία. Υπάρχουν μερικά οφέλη για το panopticon. Το παντού βλέμμα της Google κάνει την αναζήτηση και άλλες υπηρεσίες πιο αποτελεσματική και διατηρεί αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν. Το DuckDuckGo δεν επισυνάπτει τις αναζητήσεις σας σε κανένα μόνιμο αναγνωριστικό για να δημιουργήσει μια εικόνα των συμπαθειών και των αντιπαθειών σας. Δεν έχουν οριστεί cookie από προεπιλογή. Όταν ορίζονται τα cookies, είναι να παρακολουθείτε τις ρυθμίσεις που εφαρμόζονται από τον χρήστη. Επίσης, δεν υπάρχει μέθοδος αναγνώρισης μοναδικών χρηστών. Μια σύγχρονη μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να εξετάσει εάν οι χρήστες έκαναν κλικ σε συνδέσμους για έναν όρο αναζήτησης. Γι ‘αυτό τα δεδομένα αναζήτησης συλλέγονται μόνο συγκεντρωτικά. Δεν υπάρχουν συνημμένα προσωπικά στοιχεία, όπως διευθύνσεις IP, UUID ή συμβολοσειρές πράκτορα χρήστη.

Εμφάνιση: Εύκολη στα μάτια

Google

 • Περιλαμβάνει πολλές ενσωματώσεις υψηλής λειτουργικότητας, όπως αλληλογραφία, εικόνες, χάρτες, μετάφραση και άλλα.
 • Η ευρεία βιβλιοθήκη υπηρεσιών διαδικτύου καθιστά εφικτές νέες και πολύτιμες ενοποιήσεις μεταξύ υπηρεσιών.
 • Οι διαφημίσεις έχουν προτεραιότητα έναντι των οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης.

DuckDuckGo

 • Τα προσαρμοσμένα οπτικά θέματα το καθιστούν εύκολο στα μάτια.
 • Η αναζήτηση περιορίζεται στην αναζήτηση με κείμενο, μερικές φορές με επιλογές με βάση τα συμφραζόμενα, οι οποίες δεν εμφανίζονται πάντα όταν αναμένεται.
 • Τα αποτελέσματα χαρτογράφησης και εικόνας είναι πολύ χειρότερα.

Μέρος της διασκέδασης με τη χρήση του Google είναι το Google Doodle, το οποίο είναι μια σειρά προσωρινών λογότυπων που τιμούν τις διακοπές, τα γεγονότα, τα αξιοσημείωτα ιστορικά στοιχεία και πολλά άλλα. Όταν συνδέεστε στον Λογαριασμό σας Google τα γενέθλιά σας, θα δείτε ένα ειδικό Google Doodle. Οι χρήστες είναι άνετοι με την εμφάνιση της μηχανής αναζήτησης. Οι διαφημίσεις δεν είναι αποτρεπτικές ή συντριπτικές. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome ως πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θέματα για να αλλάξετε την εμφάνιση. Η εμφάνιση του DuckDuckGo είναι βασική και εύκολη στην προβολή. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν θέματα, να αλλάξουν γραμματοσειρές, να ελέγξουν το πλάτος και την ευθυγράμμιση της σελίδας και να εφαρμόσουν χρώματα φόντου από το μενού ρυθμίσεων της μηχανής αναζήτησης.

Τελική ετυμηγορία

Για τους χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για το απόρρητο, το DuckDuckGo είναι ο τρόπος να πάτε. Ωστόσο, αυτή η προστασία έρχεται με κόστος, το οποίο μερικές φορές στερείται αποτελεσμάτων αναζήτησης. Η εκμάθηση τρόπων για τη λήψη των καλύτερων αποτελεσμάτων αναζήτησης θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που θέλετε στο διαδίκτυο χωρίς να παραιτηθείτε από ιδιωτικές ή προσωπικές πληροφορίες.