Saltar al contenido

iPod Shuffle: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

14 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Το iPod Shuffle έχει σχεδιαστεί για αθλητές που χρειάζονται ένα πολύ μικρό, πολύ ελαφρύ iPod με λίγες δυνατότητες αλλά αρκετό χώρο αποθήκευσης για να συνεχίσει η μουσική κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Εξαιτίας αυτού, το iPod Shuffle είναι πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο iPod. Είναι πολύ μικρό (μικρότερο από ένα κόμμι), ελαφρύ (λιγότερο από μισή ουγγιά) και δεν έχει ειδικά ή προηγμένα χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει καν οθόνη. Τούτου λεχθέντος, το Shuffle είναι ένα εξαιρετικό iPod για τις προοριζόμενες χρήσεις του. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά με το iPod Shuffle, από το ιστορικό του έως τις συμβουλές αγοράς, από τον τρόπο χρήσης έως και τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων και άλλα.

πίστωση εικόνας: Apple Inc.

Το τέλος του iPod Shuffle

Μετά από 12 χρόνια στην αγορά, η Apple διέκοψε το iPod Shuffle τον Ιούλιο του 2017. Με την αυξανόμενη εστίαση στο iPhone και τις ανώτερες δυνατότητές του, ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν το Shuffle ολοκληρώσει το τέλος του (όλα τα άλλα iPod εκτός από το iPod touch έχουν διακόπηκε επίσης). Παρόλο που δεν υπάρχουν νέα μοντέλα, το Shuffle εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική συσκευή για πολλούς χρήστες. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να βρεθεί καινούργιο και να χρησιμοποιηθεί σε ελκυστικές τιμές.

Μοντέλα iPod Shuffle

Το iPod Shuffle έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2005 και ενημερώθηκε περίπου κάθε 12-18 μήνες μέχρι να διακοπεί. Πλήρεις λεπτομέρειες για κάθε μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ, αλλά μερικές από τις καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • 1η γενιά: Αυτό το μοντέλο συμπεριλαμβάνεται κουμπιά στο πρόσωπό του και μια ενσωματωμένη θύρα USB στο κάτω μέρος της.
 • 2η γενιά: Το Shuffle έγινε μικρότερο και καταληκτικό με αυτό το μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε σε πολλά χρώματα.
 • 3η γενιά: Μια ριζοσπαστική (και αμφιλεγόμενη) ανακάλυψη του Shuffle. Αυτό το μοντέλο απέκλεισε εντελώς τα κουμπιά και ελέγχθηκε από ένα τηλεχειριστήριο ενσωματωμένο στο καλώδιο των ακουστικών.
 • 4η γενιά: Επιστροφή στη μορφή της 2ης γενιάς Shuffle, αν και είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Το τελικό iPod Shuffle προτού η Apple σταματήσει να κατασκευάζει τη συσκευή.

Χαρακτηριστικά Shuffle Hardware iPod

Με τα χρόνια, τα μοντέλα iPod Shuffle έχουν έναν αριθμό διαφορετικών ειδών υλικού. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δυνατότητες υλικού:

 • Μνήμη: Το iPod Shuffle χρησιμοποιεί μνήμη Flash στερεάς κατάστασης για την αποθήκευση μουσικής.
 • Έλεγχοι ακουστικών: Η 3η γενιά Shuffle δεν είχε στοιχεία ελέγχου στο σώμα της ίδιας της συσκευής και αντ ‘αυτού ελέγχθηκε από ένα μικρό τηλεχειριστήριο στο καλώδιο των ακουστικών. Το μοντέλο 4ης ​​γενιάς πρόσθεσε τα κουμπιά πίσω αλλά επίσης ανταποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο του καλωδίου των ακουστικών.

Το Shuffle ήταν ίσως πιο αξιοσημείωτο για τα πράγματα έκανε δεν προσφορά, συμπεριλαμβανομένων πολλών πραγμάτων που είναι κοινά σε άλλα iPod και ανταγωνιστικές συσκευές, όπως οθόνη, ραδιόφωνο FM και υποδοχή σύνδεσης.

Πώς να αγοράσετε ένα iPod Shuffle

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα iPod Shuffle; Μην το κάνετε πριν διαβάσετε αυτά τα άρθρα:

 • Ποιο iPod είναι κατάλληλο για εσάς;
 • Πώς μπορείτε να βρείτε ένα φτηνό iPod Shuffle (εκτός από την αγορά που χρησιμοποιείται);
 • Πρέπει να αγοράσετε μια εκτεταμένη εγγύηση AppleCare;

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το iPod Shuffle

Μόλις αποκτήσετε το νέο iPod Shuffle, θα πρέπει να το ρυθμίσετε. Η διαδικασία ρύθμισης είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και μόλις την ολοκληρώσετε, μπορείτε να φτάσετε στα καλά πράγματα, όπως:

 • Λήψη της μουσικής σας στο Shuffle
 • Αγορά μουσικής στο iTunes
 • Δημιουργία λιστών αναπαραγωγής για το Shuffle.

Μόλις δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής, μπορεί να έχετε λόγο να αναρωτιέστε εάν η λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής είναι πραγματικά τυχαία. Η απάντηση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι θα περίμενε κανείς. Εάν πραγματοποιήσατε αναβάθμιση σε iPod Shuffle από άλλη συσκευή αναπαραγωγής MP3, ενδέχεται να υπάρχει μουσική στην παλιά σας συσκευή που θέλετε να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά ο ευκολότερος είναι πιθανώς με τη χρήση λογισμικού τρίτων.

Πώς να ελέγξετε το iPod Shuffle 3ης γενιάς

Αυτό το μοντέλο Shuffle δεν μοιάζει με άλλα iPod – δεν διαθέτει οθόνη ή κουμπιά – και ελέγχεται και με άλλους τρόπους. Εάν διαθέτετε αυτό το μοντέλο, μάθετε να χρησιμοποιείτε χειριστήρια με βάση το καλώδιο των ακουστικών στο άρθρο μας Πώς να ελέγξετε το Shuffle τρίτης γενιάς

Βοήθεια και υποστήριξη iPod Shuffle

Το iPod Shuffle είναι μια πολύ απλή συσκευή στη χρήση. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μερικές περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεστε συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως:

 • Πώς να επανεκκινήσετε ένα iPod Shuffle
 • Πώς να ενημερώσετε ένα λογισμικό iPod Shuffle
 • Πώς να επαναφέρετε το Shuffle στις εργοστασιακές ρυθμίσεις
 • Κατανόηση των φώτων μπαταρίας iPod Shuffle.

Εάν αυτά δεν βοηθούν, ίσως θέλετε να δείτε το εγχειρίδιο του iPod Shuffle για άλλες συμβουλές. Θα θελήσετε επίσης να λάβετε προφυλάξεις με το Shuffle και τον εαυτό σας, όπως αποφυγή απώλειας ακοής ή λήψη μέτρων για την πρόληψη της κλοπής και πώς να αποθηκεύσετε το Shuffle σας εάν βραχεί πολύ. Αργότερα στη ζωή του, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Shuffle αρχίζει να μειώνεται. Όταν έρθει η ώρα, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε μια νέα συσκευή αναπαραγωγής MP3 ή θα αναζητήσετε υπηρεσίες αντικατάστασης μπαταρίας.