Saltar al contenido

OEM Infotainment Systems: Πλοήγηση και πέρα

3 de mayo de 2021

Οι κατασκευαστές οχημάτων συνδυάζουν συστήματα ψυχαγωγίας και πληροφοριακά συστήματα εδώ και χρόνια, δημιουργώντας έναν τύπο ενοποιημένου υλικού που μερικές φορές αναφέρεται ως σύστημα ψυχαγωγίας. Κάθε σύστημα είναι διαφορετικό, αλλά συνήθως παρέχει πρόσβαση σε πηγές ήχου όπως ραδιόφωνο και ραδιόφωνο Διαδικτύου, πλοήγηση, σημεία ενδιαφέροντος, διαγνωστικές πληροφορίες για το όχημα και μια ολόκληρη σειρά από χαρακτηριστικά τηλεματικής.

Πρώτα υπήρχε GPS και μετά υπήρχε ψυχαγωγία

Το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) αναπτύχθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, αλλά δεν τέθηκε πλήρως σε λειτουργία μέχρι το 1994. Λίγο μετά τη διάθεση του συστήματος, αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες εκμεταλλεύτηκαν την τεχνολογία. Παλαιότερες προσπάθειες σε συστήματα πλοήγησης αρχικού κατασκευαστή εξοπλισμού (OEM) είχαν δυσλειτουργίες επειδή εξαρτιόταν από τη νεκρή πλοήγηση υπολογισμού. Τα πρώτα συστήματα πλοήγησης πρωτότυπου εξοπλισμού (ΟΕ) ήταν σχετικά πρωτόγονα από τα σύγχρονα πρότυπα, αλλά η τεχνολογία προχώρησε αρκετά γρήγορα. Όταν ένα πιο ακριβές σήμα GPS διατέθηκε στους πολίτες στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα συστήματα πλοήγησης ΟΕ έγιναν πανταχού παρόντα σχεδόν μια νύχτα. Σήμερα, τα συστήματα ψυχαγωγίας, πλοήγησης και τηλεματικής του ΟΕ αποτελούν την καρδιά πολλών συστημάτων ψυχαγωγίας υψηλής έντασης. Αυτά τα ισχυρά συστήματα ψυχαγωγίας συχνά αναλαμβάνουν τους ελέγχους του κλίματος, παρέχουν πρόσβαση σε ζωτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του κινητήρα και άλλα συστήματα και συνήθως προσφέρουν κάποιο είδος επιλογής πλοήγησης. Ενώ ορισμένα συστήματα δεν προσφέρουν πλοήγηση, αυτή η επιλογή προσφέρεται συνήθως σε ξεχωριστό πακέτο ή ως προαιρετική αναβάθμιση.

Επιλογές πλοήγησης και ψυχαγωγίας OE

Η τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας τείνει να υστερεί από τα γενικά ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και οι κατασκευαστές ΟΕ τείνουν να διατηρούν την παλαιά τεχνολογία περισσότερο. Τα συστήματα ψυχαγωγίας τείνουν να ακολουθούν το ίδιο γενικό μοτίβο, αλλά αυτά τα συστήματα εξακολουθούν να λαμβάνουν ανανεώσεις, ενημερώσεις και μερικές φορές ακόμη και ολοκληρωμένες αναθεωρήσεις με κάθε νέο έτος μοντέλου. Ακολουθεί μια γενική επισκόπηση των κύριων συστημάτων ψυχαγωγίας, πλοήγησης, τηλεματικής και ψυχαγωγίας OE:

Ford: Συγχρονισμός και MyFord Touch

Ford Sync 3 σε μάστανγκ.

Πέρασμα
Η Ford έχει χρησιμοποιήσει μερικά ολοκληρωμένα συστήματα ψυχαγωγίας για τη διαχείριση επικοινωνιών, ψυχαγωγίας, τηλεματικής και πλοήγησης. Το πρώτο τους σύστημα ψυχαγωγίας ονομάστηκε Ford Sync και η δεύτερη γενιά αναφέρεται ως MyFord Touch ή Sync 2. Αυτές οι εκδόσεις τροφοδοτήθηκαν από μια ενσωματωμένη έκδοση των Microsoft Windows που σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση σε εφαρμογές αυτοκινήτων. Το Ford Sync 3 τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα QNX της Blackberry και διατηρεί πολλές από τις ίδιες λειτουργίες. Περιλαμβάνει φωνητικές εντολές που λειτουργούν με Alexa, φωνητική πλοήγηση, πληροφορίες κυκλοφορίας, ακόμη και σας επιτρέπει να ελέγχετε το έξυπνο σπίτι σας από το αυτοκίνητό σας. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν το Sync AppLink, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε ορισμένες εφαρμογές για κινητά με τη φωνή σας και τη συμβατότητα με το Android Auto. Διαθέτει επίσης παραδοσιακές επιλογές ψυχαγωγίας, όπως ραδιόφωνο και ραδιόφωνο Διαδικτύου, πλοήγηση με σειρά, και διάφορες άλλες λειτουργίες ψυχαγωγίας και τηλεματικής.

General Motors: Intellilink και OnStar

Το Chevrolet MyLink εμφανίζεται σε ένα Chevy Malibu.

Chevrolet
Η General Motors προσφέρει λειτουργίες τηλεματικής και πλοήγηση μέσω του συστήματος OnStar. Μια ετήσια συνδρομή στο OnStar προσφέρεται συνήθως σε νέους κατόχους GM, μετά την οποία οι χρήστες υποχρεούνται να καταβάλλουν μηνιαία χρέωση. Εκτός από το φωνητικά ελεγχόμενο OnStar, η GM έχει επίσης χρησιμοποιήσει GPS in-dash και συστήματα ψυχαγωγίας όπως τα Chevy MyLink και Intellilink που χρησιμοποιούν πληροφορίες από έναν ενσωματωμένο σκληρό δίσκο. Αυτά τα συστήματα μπορούν να ενημερωθούν με δεδομένα χάρτη από το πρόγραμμα GM Navigation Disc. Ο σκληρός δίσκος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ψηφιακών αρχείων μουσικής.

Honda: HondaLink

Το HondaLink εμφανίζεται σε ένα διαβατήριο Honda

Honda
Η Honda ήταν ένα από τα πρώτα OEM που πειραματίστηκε με την πλοήγηση επί του σκάφους και στην πραγματικότητα δούλεψε σε ένα σύστημα βασισμένο σε νεκρό σύστημα υπολογισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης της Honda χρησιμοποιούν σκληρούς δίσκους για την αποθήκευση δεδομένων χαρτών και μπορείτε να κατεβάσετε νέους χάρτες από το Διαδίκτυο. Ορισμένα συστήματα GPS της Honda περιλαμβάνουν επίσης μια συνδρομή διάρκειας ζωής σε μια υπηρεσία δεδομένων ζωντανής κυκλοφορίας. Η Honda χρησιμοποιεί το σύστημα HondaLink, το οποίο παρέχει δυνατότητες ψυχαγωγίας, τηλεματικής και πλοήγησης. Ενσωματώνοντας με μια εφαρμογή τηλεφώνου, επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις συντήρησης, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που βασίζονται σε σύννεφο και πολλά άλλα. Τόσο η GM όσο και η Honda έχουν χρησιμοποιήσει το Gracenote στα συστήματα ψυχαγωγίας τους, η οποία είναι μια υπηρεσία που μπορεί να αναγνωρίσει πληροφορίες καλλιτέχνη εξετάζοντας αρχεία τραγουδιών. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στη συνέχεια στην ενοποιημένη οθόνη προβολής.

Toyota: Σύστημα πολυμέσων Entune και ήχου

Σύστημα πολυμέσων Toyota που εμφανίζεται σε Yaris.

Η Toyota προσφέρει πολλά συστήματα πλοήγησης στο ταμπλό που είναι όλα ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Entune. Μια επιλογή περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ραδιόφωνο HD και ένα άλλο μοντέλο είναι ικανό να προβάλλει ταινίες DVD στην οθόνη αφής του. Αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να συνδυαστούν με συσκευές Bluetooth για χρήση hands-free. Ορισμένα συστήματα πολυμέσων ήχου της Toyota περιλαμβάνουν επίσης ενσωμάτωση με Apple CarPlay, Android Auto, Alexa και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες και λειτουργίες. Η εφαρμογή Toyota παρέχει πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και ορισμένα μοντέλα υποστηρίζουν επίσης την τηλεματική, όπως το ξεκλείδωμα από απόσταση, την απομακρυσμένη εκκίνηση και άλλα.

BMW: idrive

Πλοήγηση BMW iDrive

Το BMW iDrive είναι ένα παράδειγμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος GPS OEM.
Φωτογραφία © Jeff Wilcox

Η BMW προσφέρει πλοήγηση μέσω ενός συστήματος ψυχαγωγίας που ονομάζει iDrive. Δεδομένου ότι το iDrive ελέγχει τα περισσότερα από τα δευτερεύοντα συστήματα, οι μονάδες πλοήγησης GPS της BMW είναι εξαιρετικά ενσωματωμένες. Εκτός από την πλοήγηση, το iDrive χρησιμοποιείται επίσης για τη λειτουργία των κλιματικών ελέγχων, του ήχου, των επικοινωνιών και άλλων συστημάτων.

Volkswagen

Volkswagen Travel Link με ενσωματωμένο ραδιόφωνο Sirius.

Volkswagen
Η Volkswagen προσφέρει επίσης προαιρετική πλοήγηση στην οθόνη αφής, η οποία είναι ενσωματωμένη στο κέντρο ψυχαγωγίας. Αυτά τα συστήματα είναι ελαφρώς διαφορετικά σε κάθε όχημα, αλλά συνήθως προσφέρουν ζεύξη Bluetooth, δεδομένα ζωντανής κίνησης και άλλες κοινές λειτουργίες. Το Travel Link είναι ένα σύστημα που έχουν χρησιμοποιήσει και έχουν επίσης συστήματα με ενσωμάτωση εφαρμογών.

Κία

Έλεγχοι Kia UVO

Τα συστήματα UVO περιλαμβάνουν οθόνη αφής και φυσικά χειριστήρια.
Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Kia Motors America

Η κύρια προσφορά ψυχαγωγίας και τηλεματικής της Kia είναι η UVO, που σημαίνει «τη φωνή σας». Αυτό το σύστημα φωνητικού ελέγχου περιλαμβάνει στοιχεία όπως συσκευές αναπαραγωγής CD, ραδιόφωνα και ένα ενσωματωμένο ψηφιακό μουσικό jukebox και είναι ικανό για διασύνδεση με τηλέφωνα με δυνατότητα Bluetooth. Τα πρώτα συστήματα UVO δεν είχαν ενσωματωμένη πλοήγηση, απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να επιλέξουν μεταξύ UVO ή ενός βασικού πακέτου πλοήγησης. Σήμερα μπορείτε να αποκτήσετε UVO με ή χωρίς πλοήγηση και διάφορες προηγμένες δυνατότητες τηλεματικής.

Ευκολία έναντι χρηστικότητας

Κάθε σύστημα ψυχαγωγίας OEM είναι κάπως διαφορετικό, αλλά όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κινηθεί προς τα ολοκληρωμένα συστήματα ψυχαγωγίας τα τελευταία χρόνια. Αυτό το υψηλό επίπεδο ενσωμάτωσης τους καθιστά απίστευτα βολικό, αλλά έχει επίσης οδηγήσει σε ζητήματα χρηστικότητας. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την JD Power and Associates, τα περισσότερα παράπονα των καταναλωτών σχετικά με τα συστήματα πλοήγησης OEM σχετίζονται με την ευκολία χρήσης. Δεδομένου ότι αυτά τα συστήματα ψυχαγωγίας τείνουν να ενσωματώνονται με κλιματικούς ελέγχους, ραδιόφωνα και άλλες συσκευές, η καμπύλη μάθησης μπορεί να είναι σχετικά απότομη. Το σύστημα iDrive έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική απόσπαση της προσοχής, επειδή τείνει να τραβήξει τα μάτια ενός οδηγού μακριά από το δρόμο. Σύμφωνα με τη μελέτη JD Power and Associates, το 19% των χρηστών πλοήγησης GPS OEM δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το επιθυμητό μενού ή οθόνη, το 23% είχε δυσκολία με την αναγνώριση φωνής και το 24% ισχυρίστηκε ότι οι συσκευές τους παρείχαν λανθασμένες διαδρομές. Ορισμένα συστήματα έλαβαν υψηλότερες βαθμολογίες από άλλα, όπως η συσκευή Garmin που διατίθεται στους φορτιστές Dodge. Το Garmin είναι ένας δημοφιλής κατασκευαστής GPS aftermarket και η πλατφόρμα πλοήγησης που παρέχει για το φορτιστή είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση από πολλά άλλα συστήματα OEM.

Πλοήγηση στις επιλογές

Δεδομένου ότι τα συστήματα ψυχαγωγίας είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένα στα περισσότερα νέα οχήματα, ίσως θελήσετε να τα ελέγξετε πριν αγοράσετε το επόμενο νέο σας αυτοκίνητο ή φορτηγό. Η πλοήγηση GPS μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή στη λίστα προτεραιοτήτων σας, αλλά ουσιαστικά έχετε κολλήσει με αυτά που έχετε μετά την αγορά ενός νέου οχήματος. Κάθε σύστημα ψυχαγωγίας προσφέρει επίσης μια λίστα πλυντηρίων με διάφορα χαρακτηριστικά, και μερικά, όπως το UVO, έχουν σχεδιαστεί ακόμη και γύρω από μια εμπειρία πολυμέσων αντί για πλοήγηση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έχετε την επιλογή να πάτε με τη μονάδα GPS δευτερεύουσας αγοράς της επιλογής σας.