Saltar al contenido

Streaming Vudu σε 4K: Τι πρέπει να γνωρίζετε

23 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Καθώς η ροή πολυμέσων μέσω Netflix, Hulu και άλλων υπηρεσιών έχει εκραγεί σε δημοτικότητα, έχουν επιβληθεί περισσότερες απαιτήσεις στους παρόχους περιεχομένου για να προσφέρουν περισσότερα. Δηλαδή, περισσότεροι τίτλοι τηλεόρασης και ταινιών μαζί με βελτιωμένη ποιότητα βίντεο και ήχου.

Τι προσφέρει το Vudu UHD;

Για να απαντήσει στην κλήση, το Vudu, μαζί με το Amazon, το Netflix και το UltraFlix, προσφέρει ένα αυξανόμενο ποσό περιεχομένου σε ανάλυση 4K / UHD. Επιπλέον, HDR (HDR10 και Dolby Vision) και ήχος (συναρπαστικός ήχος Dolby Atmos) περιλαμβάνονται επίσης σε πολλές από τις προσφορές ροής 4K του Vudu.

Βουντού
Με τη ροή, δεν χρειάζεται να ανεβάσετε τους χρόνους αναμονής λήψης σε συστήματα όπως το Kaleidescape και το Vidity ή να αγοράσετε ταινίες σε μορφή Ultra HD Blu-ray Disc, για να δείτε περιεχόμενο σε 4K Ultra HD TV. Μπορείτε απλά να πατήσετε αναπαραγωγή και να αφήσετε την ευρυζωνική σας σύνδεση να κάνει τη δουλειά.

Ποιες συσκευές είναι συμβατές με το Vudu 4K;

Οι συμβατές συσκευές Vudu 4K περιλαμβάνουν: 4K χωρίς HDR10 ή Dolby Vision:

 • Τηλεοράσεις Roku 4K (μοντέλα εκτός HDR)
 • Ρομά ροής Roku 4 και Roku Premiere (σε συνδυασμό με συμβατή τηλεόραση)
 • TIVO Bolt (ρολόι για ενημερώσεις)
 • Τηλεοράσεις VIZIO Non-Smartcast M και P-Series (μοντέλα 2015 χωρίς Smartcast)
 • Υπολογιστές Windows 10 (ρολόι για ενημερώσεις)

4K με HDR (HDR10 και, σε ορισμένες περιπτώσεις, Dolby Vision):

 • LG 2016 (και προς τα εμπρός) 4K LED / LCD και OLED τηλεοράσεις (HDR10 ή Dolby Vision)
 • Τηλεοράσεις Philips 5000 και 6000 Series UHD
 • Samsung KU, KS, Q, MU και επιλεγμένες τηλεοράσεις 4K NU-Series (μόνο HDR10)
 • Επιλέξτε τηλεοράσεις Sony 4K UHD (τα επόμενα έτη του 2016)
 • Τηλεοράσεις TCL P και C Series 4K Roku (HDR10 ή Dolby Vision)
 • Άλλες επώνυμες τηλεοράσεις Roku με υποστήριξη HDR (αυτό μπορεί να είναι μόνο HDR10)
 • VIZIO Reference Series 4K Ultra HD τηλεοράσεις (HDR10 ή Dolby Vision)
 • Οθόνες οικιακού κινηματογράφου VIZIO 2016-2019 M και P-Series SmartCast 4K και τηλεοράσεις (HDR10 ή Dolby Vision)
 • Ροή πολυμέσων Google Chromecast Ultra (μόνο HDR10, απαιτεί συμβατή τηλεόραση)
 • Streamer πολυμέσων Nvidia Shield TV (μόνο HDR10, απαιτεί συμβατή τηλεόραση)
 • Roku Streaming Stick +, Premiere +, Ultra (μόνο HDR10, απαιτεί συμβατή τηλεόραση)
 • Philips BDP7303 / F7 Ultra HD Blu-ray player
 • Samsung UBD-M9500 UHD Blu-ray Disc player και media streamer (μόνο για HDR10, απαιτείται συμβατή τηλεόραση)
 • Sony UBP-X700 Ultra HD Blu-ray Disc player
 • Apple TV 4K (έκδοση εφαρμογής Vudu 1.1.1 ή μεταγενέστερη έκδοση)
 • Xbox One S ή X (μόνο HDR10, απαιτεί συμβατή τηλεόραση)

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε εάν έχετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία ροής 4K της Vudu, επικοινωνήστε με την Vudu ή την υποστήριξη πελατών για τη συγκεκριμένη ροή τηλεόρασης ή μέσων. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dolby Atmos, απαιτείται ένα σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου που περιλαμβάνει έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα Dolby Atmos, καθώς και μια κατάλληλη ρύθμιση ηχείων Dolby Atmos. Εάν η τηλεόρασή σας δεν παρέχει βελτίωση HDR10 ή Dolby Vision, μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε περιεχόμενο Vudu UHD. Εάν δεν διαθέτετε σύστημα ήχου με δυνατότητα Dolby Atmos, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στα σήματα ήχου surround Dolby Digital ή Dolby Digital Plus.

Απαιτήσεις ταχύτητας Διαδικτύου

Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα προβολής, χρειάζεστε μια γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση. Η Vudu προτείνει ροή στο Διαδίκτυο ή ταχύτητα λήψης τουλάχιστον 11 Mbps. Οι χαμηλότερες ταχύτητες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα προσωρινής αποθήκευσης ή αναστολής. Το Vudu μπορεί να μειώσει αυτόματα το σήμα ροής σας σε 1080p ή χαμηλότερη ανάλυση σε απόκριση της διαθέσιμης ταχύτητάς σας στο Διαδίκτυο (πράγμα που σημαίνει επίσης ότι δεν θα έχετε ανάλυση 4K, HDR ή Dolby Atmos). Οι απαιτήσεις ταχύτητας ροής 11 Mbps 4K του Vudu είναι χαμηλότερες από την πρόταση 15 έως 25 Mbps του Netflix.

Ethernet εναντίον Wi-Fi

Σε συνδυασμό με τη γρήγορη ευρυζωνική ταχύτητα, είναι καλύτερο να συνδέσετε μια συμβατή συσκευή ροής τηλεόρασης ή πολυμέσων στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μια φυσική σύνδεση Ethernet, ακόμα και αν η συμβατή σας ταινία τηλεόρασης ή μέσων παρέχει ενσωματωμένο Wi-Fi. Παρόλο που το Wi-Fi είναι βολικό επειδή δεν χρειάζεται να εκτελέσετε ένα μακρύ καλώδιο σε έναν δρομολογητή, μπορεί να είναι ανώμαλο και ασταθές. Μια φυσική σύνδεση αποτρέπει ανεπιθύμητες παρεμβολές που μπορεί να διακόψουν το σήμα. Τα Roku Boxes, Roku Streaming Stick +, Chromecast Ultra και άλλες επιλεγμένες συσκευές παρέχουν μόνο σύνδεση Wi-Fi.

Παρακολουθήστε τα όρια δεδομένων σας

Ανάλογα με τον ISP σας (πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου), ενδέχεται να υπόκειται σε μηνιαίο όριο δεδομένων. Για περισσότερη λήψη και ροή, αυτές τις πολλές φορές απαρατήρητες, αλλά με ροή 4K, θα χρησιμοποιείτε περισσότερα δεδομένα κάθε μήνα από ό, τι τώρα. Εάν δεν ξέρετε ποιο είναι το μηνιαίο όριο δεδομένων σας, πόσο κοστίζει όταν το ξεπεράσετε ή αν έχετε, επικοινωνήστε με τον ISP σας για λεπτομέρειες.

Πρέπει να πληρώσεις

Το Vudu είναι μια υπηρεσία πληρωμής ανά προβολή. Σε αντίθεση με το Netflix, δεν υπάρχει σταθερή μηνιαία χρέωση. Αντ ‘αυτού, πληρώνετε για κάθε ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή που παρακολουθείτε (εκτός από τις περιορισμένες προσφορές «Δωρεάν ταινίες Vudu στις ΗΠΑ», οι οποίες δεν περιλαμβάνουν 4K). Ωστόσο, για το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου, έχετε επιλογές ενοικίασης και αγοράς στο διαδίκτυο. (Οι αγορές αποθηκεύονται στο cloud, εκτός εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή ή διαθέτετε συμβατή ροή πολυμέσων που διαθέτει ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης σκληρού δίσκου.) Εάν αγοράσετε τίτλο 4K UHD, οι τιμές κυμαίνονται από 10 $ έως 30 $. Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές μπορούν να κυμαίνονται. Προτού μπορέσετε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε περιεχόμενο 4K στο Vudu, πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό.

Vudu Δημιουργία λογαριασμού / Οθόνη σύνδεσης

Διαθέσιμοι τίτλοι και τρόπος πρόσβασης σε αυτά

Για μια πλήρη λίστα με τίτλους 4K που διατίθενται στο Vudu και πρόσθετες πληροφορίες ενοικίασης και αγοράς, ανατρέξτε στη σελίδα Επίσημη συλλογή Vudu UHD.

Παράδειγμα προσφορών Vudu 4K

 • Εάν διαθέτετε συμβατή με Vudu UHD τηλεόραση ή συσκευή ροής πολυμέσων, μπορείτε να βρείτε νέους τίτλους και άλλες πληροφορίες στο μενού της οθόνης Vudu.
 • Εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με το Vudu 4K, αυτή η κατηγορία είναι προσβάσιμη από το μενού επιλογής.
 • Όταν επιλέγετε μια ταινία, εμφανίζει τις προσφερόμενες δυνατότητες (4K UHD, HDR, Dolby Vision ή Dolby Atmos), καθώς και επιλογές ενοικίασης και αγοράς που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες.