Saltar al contenido

Top 10 συσκευές που μπορείτε να συνδέσετε στο αυτοκίνητό σας

12 de mayo de 2021

Το αυτοκίνητό σας δεν είναι μια ατελείωτη πηγή ελεύθερης ισχύος, αλλά ακόμη και οι εναλλάκτες αποθεμάτων είναι συνήθως σε θέση να βγάλουν τουλάχιστον λίγο περισσότερο χυμό από ό, τι χρειάζονται τα αξεσουάρ OEM. Αυτός ο επιπλέον χυμός είναι προσβάσιμος μέσω του αναπτήρα του τσιγάρου ή της αποκλειστικής πρίζας αξεσουάρ 12 volt και πιθανότατα το έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, ακόμα κι αν απλώς φορτίσετε το κινητό σας. Αλλά αυτή η ταπεινή μικρή πρίζα αναπτήρα είναι ικανή για περισσότερα – τόσο πολύ περισσότερο. Στην πραγματικότητα, εδώ είναι μια λίστα με τις δέκα κορυφαίες συσκευές και αξεσουάρ που μπορείτε να συνδέσετε στο αυτοκίνητό σας. Απλά μην το παρακάνετε.

Προσωπικά ηλεκτρονικά

Sam Edwards / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Όχι. Αυτό είναι το χρυσό πρότυπο, οπότε ξεκινούν τα πάντα. Δεδομένου ότι αρχικά εισήχθησαν οι αναπτήρες τσιγάρων, εξελίχθηκαν σε μια de facto πρίζα για αυτοκίνητα και αυτό οδήγησε στην υιοθέτηση της πρίζας αναπτήρα ως κινητής πηγής ενέργειας για προσωπικά ηλεκτρονικά. Εάν έχετε ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο, οι πιθανότητες είναι όποιος Ο φορτιστής αναπτήρα με μίνι σύνδεση USB θα λειτουργήσει μαζί του και άλλα προσωπικά ηλεκτρονικά θα τρέχουν συχνά έναν καθολικό προσαρμογέα USB 12 volt με μικρή ή καθόλου ταλαιπωρία.

Ηλεκτρική θερμάστρα

Κοντινό πλάνο θερμαντικών πηνίων

Giuseppe Tiberini / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Όχι τεχνικά, αλλά πρέπει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν θερμαντήρες που βασίζονται στο ψυκτικό του κινητήρα. Είναι μια απίστευτα απλή διαδικασία, η ζέστη υπάρχει ούτως ή άλλως – οπότε απλώς θα χαθεί αλλιώς – και η χρήση σχεδόν οποιασδήποτε άλλης μεθόδου απλώς περιπλέκει τα πράγματα. Εάν όμως η θερμάστρα σας αναβοσβήνει, η σύνδεση ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα στον αναπτήρα σας μπορεί να είναι πολύ πιο προσιτή επιλογή. Η απόδοση θερμότητας δεν θα είναι η ίδια, αλλά μπορεί να είναι αρκετή για να σας παρασύρει μέχρι τον επόμενο μισθό.

Ηλεκτρικό αποψύκτη

Υαλοκαθαριστήρες απόψυξης παρμπρίζ σε ένα αυτοκίνητο

lissart / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Όχι. Τα ξεπαγώματα πίσω παρμπρίζ είναι ήδη ηλεκτρικά, αλλά σπάνε και συχνά είναι πολύ ακριβό να επισκευάζεται ένα πίσω πλέγμα απόψυξης. Τα μπροστινά ξεπαγώματα μπορούν επίσης να σπάσουν εάν σβήσει ο ανεμιστήρας ή σπάσει ο θερμαντήρας και ο κλιματισμός, οπότε η σύνδεση σε ένα αποψύκτη 12 volt μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση από το να λερώσετε το παράθυρο με τα μανίκια των μπλουζών σας κάθε πρωί.

Θερμότερο κάθισμα

Χρήση smartphone κατά την οδήγηση

Odilon Dimier / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή απευθείας καλωδίωση.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Όχι. Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν ενσωματωμένες θέρμανση καθισμάτων, αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς, έχουν φορητές μονάδες που μπορούν να συνδεθούν σε πρίζα 12 volt. Παρόλο που μπορεί να μην κάνουν πολλά για να σας ζεσταθούν, ένα ζευγάρι ζεστά ψωμάκια μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για την αντίληψή σας για το πόσο ζεστό είστε σε μια ιδιαίτερα κρύα μετακίνηση.

Ζεστό φαγητό

Ο άνθρωπος οδηγώντας το αυτοκίνητό του και πίνοντας καφέ

AlenaPaulus / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Εξαρτάται από τη μονάδα. Τα φορητά θερμαντικά σώματα διατίθενται σε έναν τόνο διαφορετικών διαμορφώσεων, αλλά όλα έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν την ίδια λειτουργία: σας παρέχουν ένα σπιτικό γεύμα στο δρόμο. Περίπου. Οι βασικές μονάδες είναι ακριβώς αυτό – κουτιά που ζεσταίνουν το φαγητό σας. Λίγο. Ίσως αν είστε τυχεροί. Άλλες συσκευές είναι ουσιαστικά φορητοί φούρνοι 12 βολτ, κατσαρόλες ή ακόμα και μικροκύματα. Φυσικά, οι συσκευές με υψηλότερη ένταση ενέργειας μερικές φορές απαιτούν μια πιο ισχυρή σύνδεση με την μπαταρία σας από την τυπική υποδοχή αναπτήρα.

Ηλεκτρικό ψυγείο

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο του χεριού κοριτσιού που κρατά τον λειώνοντας κώνο παγωτού

Eric Raptosh Φωτογραφία / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Εξαρτάται από τη μονάδα. Στο άλλο άκρο του φάσματος, έχετε ηλεκτρικά ψυγεία. Αυτές οι συσκευές δεν είναι αληθινά ψυγεία, και συχνά δεν είναι πραγματικά τόσο καλές όταν παίρνουν ζεστά πράγματα και ψύχονται. Άλλοι κάνουν αυτή τη δουλειά μια χαρά, ενώ μερικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να κρυώνουν τα κουτιά. Φυσικά, μπορείτε επίσης να βρείτε combo ψύκτες / θερμότερες μονάδες εάν θέλετε να χτυπήσετε δύο πουλιά με μία πέτρα.

Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες

Πράσινες κορδέλες που πετούν σε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα

Geir Pettersen / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων, απευθείας καλωδίωση ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Όχι, εκτός αν πραγματικά θέλετε. Έτσι, τα φορητά κλιματιστικά που τρέχουν ένα βύσμα αναπτήρα δεν είναι πραγματικά στις κάρτες, αλλά ένα 12-volt μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά για να μετακινήσετε τον αέρα στο αυτοκίνητό σας χωρίς να σπάσει πραγματικά ένα παράθυρο. Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απόψυξη των παραθύρων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Φορητό κενό

Αυτοκίνητο καθαρισμού χεριών με ηλεκτρική σκούπα

Ponsulak Kunsub / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Όχι. Είτε ψάχνετε για ένα μικροσκοπικό διάβολο βρωμιάς είτε για μια σκόνη, ή ένα μικρό δοχείο κενού είναι περισσότερο το στυλ σας, τίποτα δεν καθιστά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας πιο εύκολο από ένα φορητό κενό. Αυτές οι μονάδες είναι συνήθως χαμηλής ισχύος σε σύγκριση με μη φορητές ηλεκτρικές σκούπες, αλλά είναι πολύ ευκολότερες στη χρήση από τη δέσμευση ενός καλωδίου τροφοδοσίας μέχρι το δρόμο.

Στεγνωτήρας μαλλιών

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο του στεγνωτήρα μαλλιών στον πίνακα

Merethe Svarstad Eeg / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή μετατροπέας.
Χρειάζεστε έναν μετατροπέα: Ναι, εκτός αν θέλετε να το πάρετε για πάντα. Οι στεγνωτήρες μαλλιών απαιτούν πολύ χυμό, οπότε οι μονάδες που έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με αναπτήρες είναι συνήθως αρκετά αναιμικές σε σύγκριση με αυτές που πιθανώς έχετε συνηθίσει. Ακόμα, κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα και μπορείτε πάντα να παραλάβετε έναν μετατροπέα εάν πρέπει απολύτως να στεγνώσετε τα μαλλιά σας αυτήν τη στιγμή.

Αντιστροφέας

Μετατροπέας ισχύος αυτοκινήτου

smartie12 / Getty Images
Πώς συνδέεται: Αναπτήρας τσιγάρων ή απευθείας καλωδίωση.
Χρειάζεται μετατροπέα: Είναι ένας μετατροπέας! Εάν θέλετε να συνδέσετε κάτι στον αναπτήρα σας και δεν μπορείτε να βρείτε μια έκδοση που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό, τότε ένας μετατροπέας ισχύος αυτοκινήτου είναι αυτό που ψάχνετε. Μικρές συσκευές και ηλεκτρονικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μετατροπείς που συνδέονται απευθείας σε αναπτήρες τσιγάρων, ενώ για τα βαρύτερα φορτία απαιτούνται μετατροπείς με πιο άμεση σύνδεση με την μπαταρία.