Saltar al contenido

Verizon Gaming: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

9 de junio de 2021

Τον Ιανουάριο, η Verizon ξεκίνησε μια δοκιμή άλφα του Verizon Gaming, μιας υπηρεσίας ροής που απευθύνεται σε παίκτες. Οι φήμες των υπηρεσιών ροής παιχνιδιών έχουν αφθονία για αρκετό καιρό, και ενώ μερικές ακόμη υπάρχουν, οι παίκτες βρίσκουν συχνά τις επιδόσεις σε σύγκριση με την εγκατάσταση του παιχνιδιού σε κονσόλα ή υπολογιστή. Παρόλο που οι λεπτομέρειες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και η υπηρεσία είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Verizon Gaming.

Τι είναι το Verizon Gaming;

Το Verizon Gaming είναι μια ολοκαίνουργια υπηρεσία ροής που επιτρέπει στους πελάτες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια χωρίς να τα αγοράζουν. Εάν δεν το έχετε ακούσει στο παρελθόν, υπάρχει ένας λόγος: η Verizon δεν έχει διαφημίσει την ύπαρξη της υπηρεσίας ή ούτε την έχει αναγνωρίσει έξω από μερικές συνεντεύξεις. Σύμφωνα με τις λίγες πληροφορίες εκεί έξω, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του Nvidia Shield και παίζεται με χειριστήριο Xbox One. Τελικά θα φτάσει σε smartphone Android και οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω του Google Play. Η αρχική δοκιμή φημολογείται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Πόσα παιχνίδια έχει το Verizon Gaming;

Ο αριθμός των παιχνιδιών στο Verizon Gaming δεν επιβεβαιώνεται. Οι αναφορές αναφέρουν «πάνω από 135», αλλά αυτό που σημαίνει ακριβώς δεν είναι σαφές. Τα στιγμιότυπα οθόνης δείχνουν παιχνίδια όπως «Fortnite», «God of War», «Destiny 2», «Red Dead Redemption 2» και «Battlefield V», » αλλά εκεί έγκειται το πρόβλημα.

Chris Welch / The Verge
Πρώτα απ ‘όλα, το «God of War» είναι αποκλειστικό PlayStation. Δεύτερον, το «Red Dead Redemption 2» δεν διαθέτει έκδοση υπολογιστή. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τα στιγμιότυπα οθόνης έχουν σχεδιαστεί για να δείξουν τις δυνατότητες αυτού που θα μπορούσε να γίνει το Verizon Gaming.

Γιατί η Verizon παρέμεινε αθόρυβη σχετικά με την υπηρεσία;

Η Verizon διατηρεί την υπηρεσία αθόρυβη μέχρι να γίνουν περισσότερες δοκιμές. Σε ένα email στους συμμετέχοντες, η Verizon έγραψε: «Αυτή η δοκιμή επικεντρώνεται κυρίως στην απόδοση. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία, όταν προωθούμε το προϊόν, η βιβλιοθήκη μας θα αποτελείται από τα περισσότερα ή όλα τα κορυφαία παιχνίδια με τα οποία γνωρίζετε – αλλά σε αυτό το νωρίς στάδιο δουλεύουμε στον κινητήρα και τα μέρη του. » Το PlayStation Now, μια παρόμοια υπηρεσία ροής, ξεκίνησε σε πολλά προβλήματα σύνδεσης. Ακόμα και όταν οι παίκτες μπορούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία, ορισμένοι τύποι παιχνιδιών ήταν όλοι εκτός παιχνιδιού. Τα παιχνίδια μάχης, για παράδειγμα, βασίζονται σε γρήγορες απαντήσεις και ακριβείς εισόδους. Ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα υστέρησης μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία. Μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, οι παίκτες δεν απολάμβαναν την εμπειρία. Η Verizon πιθανότατα ελπίζει να αποφύγει παρόμοια προβλήματα διεξάγοντας άφθονες δοκιμές προτού ξεκινήσουν επίσημα το Verizon Gaming.

Το Verizon Gaming έχει ανταγωνισμό;

Το Verizon Gaming μπορεί να είναι η πιο πρόσφατη υπηρεσία cloud που έρχεται στη σκηνή, αλλά δεν είναι η μόνη. Η Microsoft εργάζεται στο Project xCloud, μια υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού που βασίζεται σε σύννεφο παρόμοια με το Verizon Gaming. Η υπηρεσία της Google, Project Stream, βρίσκεται ήδη σε πρώιμες δοκιμές. Άλλες φήμες αναφέρουν ότι η Amazon μπορεί να εργάζεται σε μια υπηρεσία ροής από μόνη της. Το ένα πλεονέκτημα που έχει η Verizon έναντι των άλλων εταιρειών είναι ότι παρέχει επίσης υπηρεσίες Διαδικτύου. Η πρόσβαση σε ευρυζωνική σύνδεση 5G τόσο στο σπίτι όσο και εν κινήσει θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα καθυστέρησης που έχουν αντιμετωπίσει οι υπηρεσίες ροής παιχνιδιών μέχρι στιγμής. Το Verizon Gaming μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένα εύκολο πρόσθετο σε ένα υπάρχον πακέτο Verizon. Έως ότου η εταιρεία ανακοινώσει επίσημα το Verizon Gaming και το ανοίξει στο κοινό για δοκιμές beta, οι πληροφορίες πιθανότατα θα παραμείνουν περιορισμένες. Ωστόσο, οι πρώτες αναφορές για την υπηρεσία είναι πολλά υποσχόμενες. Εάν η Verizon μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν μολύνει τις υπηρεσίες ροής με βάση το παιχνίδι μέχρι τώρα και να δημιουργήσει το μυθικό «Netflix για παιχνίδια» που έχουν αγγίξει πολλοί, θα είναι μια μέρα γιορτής για τους παίκτες παντού. Ωστόσο, υπηρεσίες όπως το Xbox Games Pass και η EA Access παρέχουν ήδη ένα συγκεκριμένο επίπεδο αυτής της υπηρεσίας. Ενώ οι παίκτες πρέπει να κατεβάσουν τους τίτλους για να τους παίξουν, ένα μηνιαίο τέλος και απεριόριστη πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών καθιστά τη δυνατότητα αυτών των υπηρεσιών συναρπαστική.